4,5 millioner Iberia-kunder kan købe sig til point

4,5 millioner kunder hos det spanske luftfartsselskab Iberia kan nu købe sig til point i fordelsprogrammet Iberia Plus og dermed undgå at skulle sidde i et fly for at optjene bonuspoint. Iberia giver samtidig brugerne lov til at overføre egne point til familie og venner.

Det er nye tider for4,5 millioner medlemmer i Iberia Plus loyalitetsprogrammet. Fremover behøver de ikkenødvendigvis sidde i et flysæde for at optjene point til nye rejser, hotelophold eller billig leje af biler.

Det spanske luftfartsselskab indfører nemlig muligheden for at de 4,5 millioner medlemmer i Iberia Plus i stedet kan købe sig til flere point.

Aftalen gælder for såvel Iberia som de mere end 90 øvrige selskaber, der accpeterer og uddeler Iberia Plus point.For at købe eller overføre point skal den enkelte bruge logge på sin personlige profil på www.iberia.com.

Hvert år anvendes Iberia Plus point til at købe over 600.000 flybilletter til over 200 destinationer for Iberia og partnerne i oneworld alliancen.

Kunderne, der allerede har optjent bonuspoint, kan vælge at forære disse til venner og familer. Der kan overføres 250-1.500 point per gang, men dog højst 5.000 point i alt per år. Og kundens konto må naturligvis ikke blive negativ.

Servicen er dog ikke gratis. Køber man således 100 point til sin egen konto koster det 27 euro – godt 200 danske kroner, mens det maksimale køb af 1.500 point koster knap 2.800 danske kroner.

Vælger man at forære sine egne point til et andet medlem af Iberia Plus loyalitetsprogrammet er det heller ikke gratis. Her koster 250 point således omkring 225 kroner at overføre, mens 1.500 point kan overføres til en anden for 180 euro, eller godt 1.340 danske kroner.