Forpladsen i Billund Lufthavn. (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

78.000 flere passagerer gennem Billund Lufthavn

Billund Lufthavn har sat kursen mod nye rekorder, og alene i årets første kvartal er antallet af rejsende øget med 13 procent.

I Billund Lufthavn arbejder man med vækstprognoser på mellem tre og fire procent om året, og hvis det skal holde, skal der i 2018 omkring 135.000 flere passagerer gennem lufthavnen i forhold til sidste år.

Men det bliver der tilsyneladende ingen problemer i at opfylde. I årets tre første måneder har den internationale vestdanske lufthavn således haft en stigning i passagertallet på 13 procent, hvilket svarer til 78.016 flere rejsende end i samme periode sidste år.

Dermed tyder alt på, at rekorden fra 2017 med 3.375.363 passagerer kan blive slået ganske eftertrykkeligt i 2018.

Fra sommerlufthavn til helårslufthavn
På baggrund af en god marts måned – der er blevet hjulpet på vej af en tidlig påske – er der i første kvartal af 2018 rejst 679.341 passagerer gennem terminalen mod 601.325 sidste år.

Det er især udenrigstrafikken, der har fået et voldsomt løft. Her var den samlede vækst fra januar til og med marts på 16,6 procent til samlet 500.997 passagerer. Det viser også, at Billund Lufthavn i stigende grad får trafikken mere jævnt fordelt hen over året, så der også er en stigende gennemstrømning af passagerer i mellem- og lavsæson.

“Gennem de seneste år har vi haft stort fokus på at tiltrække helårsruter, der kan være med til at give de rejsende et godt tilbud i alle måneder og derudover give et solidt fundament for lufthavnens drift. Begge dele er med til at bidrage til at fortsætte væksten i de kommende år,” siger administrerende direktør Kjeld Zacho Jørgensen i en kommentar til trafiktallene.

Lufthavnsdirektøren fremhæver stigende passagertal hos netværksselskaberne – som primært er Air France-KLM, Lufthansa, British Airways, Finnair og Turkish Airlines – som årsagen til væksten, mens lavprisflyselskaber som Wizz Air og Ryanair også bidrager via nyetablerede ruter.

Stabil charterfremgang 
Chartertrafikken er også i fremgang efter man i 2015 og 2016 opnåede de laveste passagertal i dette segment i mere end 10 år.

I første kvartal har der været 59.616 passagerer ombord på charterfly til og fra Billund Lufthavn, hvilket er en fremgang på 8,2 procent i forhold til 2017. Her kan den tidlige påske dog spille ind, selvom måneden sluttede, inden de store hjemrejsedage var afsluttet.

Tidligt på året er det typisk De Kanariske Øer, der har den største tiltrækningskraft hos de rejsende, hvilket lufthavnens statistikker, da også vidner om.

“Spanien er fortsat den helt store destination med flere end 30.000 rejsende. Samtidig ser vi, at Egypten og Marokko begynder at tiltrække danskere igen efter flere år med tilbagegang. Tilbagemeldingerne fra rejsebureauerne er gode og optimistiske, så det kunne tyde på, at fremgangen i chartertrafikken kan fortsætte hen over sommeren,” vurderer lufthavnsdirektøren.

Udover rute- og chartertrafik har Billund Lufthavn også indenrigsruter til København og Bornholm. Men denne trafik udgør kun lidt mere end tre procent af lufthavnens samlede passagertrafik, hvorfor en tilbagegang på 6,6 procent – eller hvad der svarer til 1.534 passagerer – i hele første kvartal ikke spiller den store rolle i det samlede regnestykke.

 

Relaterede artikler:

Billund Lufthavn på vej til at tjene penge hele året

Billund fortsætter tocifret fremgang

Fyldte fly gav Billund god start

Solid vækst i Billund i 2017