SAS Airbus A340-300 i Stockholm-Arlanda. (Foto: SAS)

900 passagerer berørt af fejl på SAS-fly

Et Airbus A330-fly fra SAS kunne ikke komme på vingerne det meste af sidste uge, mens to fly var taget ud af drift til vedligeholdelse og kabineopgradering. Det kostede 10 aflysninger og ramte 900 passagerer.

SAS er ofte blevet kritiseret for at have et for stramt trafikprogram på langdistanceruterne, hvor der ikke blev taget hensyn til ekstraordinære omstændigheder, der kunne påvirke regulariteten.

Imidlertid har SAS fået opgraderet langdistanceflåden til 14 fly, hvorfor problemet principielt skulle være mindre end tidligere. Men i sidste uge gik det galt igen.

Her måtte SAS aflyse returflyvninger fra København til Washington, New York-Newark, Chicago og Shanghai. I alt 10 flyvninger måtte aflyses fra den 2. til den 6. december, oplyser SAS.

“Omkring 900 passagerer har været berørt af disse aflysninger, der var forårsaget af teknik. Vi beklager naturligvis over for de kunder, som er blevet berørt. Vi har gjort alt og gør alt, hvad vi kan for at ombooke og finde andre løsninger,“ siger kommunikationskonsulent Anna Vibeke Nielsen fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Tre fly på jorden
Hele miseren opstod, da A330-flyet LN-RKO var på vej fra København til Newark den 2. december og måtte vende om over det sydlige Norge på grund af nogle uforklarlige vibrationer.

Flyet returnerede til København, hvor det først kom i drift igen, efter at have været fire dage på jorden. I mellemtiden fungerede A340-flyet LN-RKP som reservefly, men det var tilsyneladende ikke tilstrækkeligt. For i mellemtiden fik A330-flyet LN-RKM problemer og kunne ikke gennemføre en flyvning til Washington.

Det skete samtidig med, at A340´eren LN-RKF er i Zürich til kabineopgradering, mens A340-flyet LN-RKG netop er sendt til Malta til et stort C-vedligeholdelseseftersyn.

Hos SAS afviser man, at trafikprogrammet er lagt for stramt, når man samtidig har fly til C-check og kabineopgradering.

“Trafikken er dækket ind i planlægningen, og så kan der opstå situationer, og dem håndterer vi. Vi har normal drift på long-haul i dag og i de kommende dage,“ understreger Anna Vibeke Nielsen.