SAS trækker lod om opgraderingstilbud

Tilfældigt udvalgte passagerer vil fremover få tilbud om opgradering, når der er udsolgt på økonomiklasse på SAS’ langdistanceflyvninger.

SAS har lanceret en ny service, hvor langdistancepassagerer op mod 24 timer før afgang vil blive tilbudt at kunne købe en opgradering fra selskabets økonomiklasse, kaldet SAS GO, til SAS Plus eller SAS Business Class.

I dag er det ofte kun en lille skare af passagerer, der tilbydes opgradering. Og det sker ofte først ved check-in i lufthavnen eller helt ude ved flyets gate. Med den nye service ønsker SAS at nå ud til at større publikum af mulige opgraderingskunder. For tilbuddet er ikke gratis. 1599 kroner for en flytning fra Go til Plus og 3499 kroner hele vejen fra Go bagerst i flyet og op på Business Class forrest i flyet.

I foråret relancerede SAS sit loyalitetsprogram Eurobonus og gjorde det blandt andet lettere at gå fra at være basismedlem til at blive sølvmedlem. Men et Eurobonus-medlemskab giver ingen særlige privilegier, når SAS udsender sit tilbud om at købe opgradering. Tilbuddet udsendes nemlig til helt tilfældigt udvalgte passagerer på SAS Go på den flyvning, hvor Go er udsolgt.

Først til mølle
Tilbuddet vil være gældende fra 24 til otte timer før flyets planmæssige afgangstidspunkt. Men det gælder alligevel om at være hurtig. For et tilbud om opgradering er ikke ensbetydende med, at der så er en ledig plads længere oppe i flyet. Tilbuddet udsendes nemlig til en skare af potentielle kunder efter først-til-mølle princippet.

Prisen for opgradering er den samme uanset om man rejser fra København, Oslo eller Stockholm. 1599 kroner for Go til Plus og 3499 kroner for Go til Business Class. Valutaforskelle betyder dog, at en dansker, der rejser via Oslo eller Stockholm, kan få en langt billigere opgradering end en dansker, der rejser fra København til USA eller Asien. For beløbet opkræves i den lokale valuta. Og 3499 svenske kroner svarer kun til 2843 danske kroner, mens 3499 norske kroner svarer til 3104 danske kroner.