Airbus A320-200neo i Atlantic Airways-bemaling. (Foto: Atlantic Airways)

A320neo til Atlantic Airways

Færøske Atlantic Airways får i foråret 2019 leveret den første Airbus A320-200neo, der vil erstatte et leaset A319-fly.

Atlantic Airways har siden slutningen af marts sidste år fået konkurrence på ruten mellem København og Vágar, da SAS valgte at sætte de 18 øer i Nordatlanten på rutekortet.

Igennem længere tid har SAS benyttet Airbus A320neo på ruten, da det har været med til at øge driftsstabiliteten samt sikre en bedre ruteøkonomi, og det færøske flyselskab har givetvis skævet misundeligt til konkurrentens moderne fly.

Men nu får Atlantic Airways også A320neo i flåden. Det sker i første kvartal af 2019, hvor flyselskabet modtager et nyt A320neo-fly leaset fra amerikanske Air Lease Corporation. Flyet vil blive indsat på selskabets hovedrute mellem Vágar Lufthavn og København.

Det kommende A320neo-fly bliver det største i flåden, idet det vil blive indrettet med plads til 174 pasagerer. I dag er der plads til 168 passagerer i standard-udgaven af A320-200 hos Atlantic Airways, mens selskabets to A319´ere er indrettet med 144 sæder.

Det nye Airbus-fly vil ligesom de nuværende fly være udstyret med den avancerede navigationsteknologi RNP AR 0.1, der igennem flere år har medvirket til, at Atlantic Airways har forbedret regulariteten på ruterne til og fra Færøerne.

Gennemsnitsalder på tre år
Atlantic Airways tog det første skridt til en ren Airbus-flåde, da selskabet den 21. marts 2012 fik leveret et splinternyt Airbus 319-100 fra samlefabrikken i Hamborg.

Dette fly ejer Atlantic Airways selv, hvilket også er tilfældet med den A320-200, som blev leveret i december 2016. Et tredje fly af typen A319-100 er leaset, og dette fly skal leveres tilbage næste år og afløses således af neo-flyet.

Gennemsnitsalderen for de tre Airbus-fly i flåden vil næste forår være tre år efter levering af neo-flyet, og selskabets to Agusta Westland AW139-helikoptere vil have en alder på to år.

Atlantic Airways flyver på regionale ruter til København, Billund, Aalborg, Bergen, Reykjavik og Edinburgh. Herudover tilbydes der sæsonruter til Barcelona, Palma de Mallorca, Lissabon, Malta samt Las Palmas på Gran Canaria.

 

Relaterede artikler:

A320-fly nummer to på vej til Atlantic Airways

Atlantic fik sit nye større fly før tid

Atlantic bytter Airbus-fly