AAL er blevet verdensberømt på 48 timer

Aalborg Lufthavn er gennem viral markedsføring blevet verdensberømt i løbet af 48 timer. Et foto af et skilt foran lufthavnen er i løbet af to dage blevet set af over en halv millioner mennesker over hele verden.

Foran Aalborg Lufthavn er placeret et skilt ved det område, hvor bilister kan afsætte afrejsende passagerer foran terminalen. I modsætning til mange andre lufthavne står der ikke “Drop off“ eller på dansk “Afsætning af passagerer.“

I stedet har lufthavnensledelsen valgt en noget mere særegen tekst, der hver dag giver morsomme kommentarer fra de rejsende.

“Kiss and goodbye. No kisses above 3 minutes“, står der på skiltet, der er et af de mest fotograferede foran lufthavnen.

Nu er kysse-skiltet tilsyneladende blevet berømt over hele verden. For et par dage siden lagde en bruger et foto af skiltet ud på internettet, og her har det spredt sig med lynets hast, således at skiltet er blevet set af over en halv million mennesker på blot 48 timer.

Det har afstedkommet en strøm af henvendelser til den nordjyske lufthavn fra medier over hele verden, der ønsker at vide mere om baggrunden for skiltet. Seneste henvendelse kom fra USA´s største netavis, Huffington Post, der har skrevet en historie om det berømte skilt foran Aalborg Lufthavn.

Imødekommende kommunikation
Aalborg Lufthavns administrerende direktør, Søren Svendsen, er helt rundt på gulvet ovenpå den store globale medieopmærksomhed omkring lufthavnen.

“Det hele startede for fem år siden, da vi skulle finde et navn til vores zone for afsætning af passagerer. Vi ønskede at bruge et mere venligt og imødekommende udtryk end de sædvanlige med “drop off“ og “afsætning af passagerer“. Vi besluttede os dengang for “Kiss and goodbye“.

For et års tiden siden var “kys og kør“ området efterhånden blevet så attraktivt, at der var mange, der benyttede det til egentlig parkering. Det fik lufthavnen til at overveje at sætte en tekst under skiltet, hvor der stod, at parkering i mere end tre minutter var forbudt.

“Vi besluttede os atter for et mere imødekommende budskab og valgte ‘no kisses above 3 minutes’. Og nu er skiltet blevet meget populært og forograferes adskillige gange hver dag af rejsende fra hele verden,“ fortæller Søren Svendsen til CHECK-IN.dk.

Flere udenlandske medier har ønsket at vide, hvilke konsekvenser, der ville være, hvis kysset varer mere end tre minutter.

“Vi har ikke længere problemer med, at afsætningen af rejsende tager over tre minutter. Vi har i stedet lært, at folk meget hellere vil efterkomme venlige meddelelser end direkte forbud,“ konkluderer lufthavnsdirektøren.