Aalborg Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

AAL: God udvikling i udenrigs- og chartertrafik

Trods tabet af Primera Air var der i november alligevel fremgang i Aalborg Lufthavns udenrigs- og chartertrafik. Men indenrigstrafikken trak i minus.

I Aalborg Lufthavn kan man stadig mærke eftervirkningerne af Primera Air-konkursen fra begyndelsen af oktober. Passagererne fra det konkursramte flyselskab ville ellers have pyntet i statistikkerne på udenrigs- og charterflyvninger fra den nordjyske lufthavn.

Men trods Primera Air-tabet er der stadig fremgang i de to trafiksegmenter. På de internationale ruter var der i november 34.367 rejsende, hvilket er 1,9 procent flere end i samme måned året før. Chartergæster var der også flere af i november, hvor 6.595 rejste gennem lufthavnen, og det var tre procent flere end sidste år.

“Konsekvenserne af Primera Airs konkurs er stadig at spore i trafikprogrammet. At vi på trods af dette ser en fremgang for både udenrigs- og chartertrafikken skyldes blandt andet god fremgang på ruterne Amsterdam, Málaga og Oslo samt tilføjelsen af det nye vinterprogram til Barcelona. Derudover står De Kanariske Øer stærkt i charterprogrammet,” siger administrerende direktør Søren Svendsen.

Færre indenrigspassagerer
På Danmarks største indenrigsrute mellem Aalborg og København var der derimod en tilbagegang i november. Der var i alt 76.657 rejsende på indenrigsruten i november, og det var 2.415 færre end samme måned året før, hvilket repræsenterer en tilbagegang på 1,3 procent.

Rent faktisk var antallet af indenrigspassagerer det laveste siden november 2014, hvor der var 73.260 rejsende.

“Efter en tilbagegang i indenrigstrafikken for november, går vi december i møde, hvor der normalvis bliver mindre travlhed i erhvervslivet, men samtidig mere drøn på familiebesøg op til jul,” forventer lufthavnsdirektøren.

Styrer mod 1,6 millioner passagerer
Trods en tilbagegang i passagertallet i oktober og november som følge af Primera Air-konkursen, kan Aalborg Lufthavn alligevel se tilbage på et godt år.

Med udgangen af november måned er 1.511.868 passagerer rejst gennem lufthavnsterminalen, og det er næsten 100.000 flere en sidste år, hvor der var 1.414.446 rejsende på dette tidspunkt. Det er indtil videre en akkumuleret fremgang på 6,9 procent.

I hele 2017 var der 1.521.658 passagerer, der rejste gennem Aalborg Lufthavn, og med en forventning om flere end 100.000 passagerer i årets sidste måned vil lufthavnen sætte ny rekord med flere end 1,6 millioner rejsende.

 

Relaterede artikler:

Primera-konkurs stoppede vækst i Aalborg og Billund

Aalborg Lufthavn mod nye højder

Udenrigstrafik sikrer Aalborg rekordår