Aalborg Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Aalborg: Bedste indenrigs-september i fem år

Aalborg Lufthavn havde i september det højeste antal passagerer nogensinde og indenrigstrafikken nåede sit højeste september-niveau i fem år.

Da SAS, Norwegian og Cimber Sterling i 2011 kæmpede med næb og kløer om kundernes gunst på indenrigsruten mellem København og Aalborg fløj 92.194 passagerer i september det år på ruten. Sidenhen gik Cimber Sterling konkurs mens SAS og Norwegian stoppede priskrigen og lagde sig fast på et prisniveau uden de store udsving.

Nu er passagererne for alvor vendt tilbage på det højeste niveau de sidste fem år. Ruten havde således 84.777 passagerer i september. Det er en fremgang på 7,8 procent i forhold til samme måned sidste år.

Etablere bureau
Aalborg Lufthavn hviler dog ikke på laurbærrene. Således arbejder lufthavnen på at indgå et samarbejde med Københavns Lufthavn. Et samarbejde, der skal sikre flere turister til Nordjylland.

”De mange turister der eksempelvis besøger København hvert år, ankommer til hovedstaden på grund af Københavns oversøiske trafik. I vores kommende samarbejde med Københavns Lufthavn vil vi gøre det muligt, at eksempelvis en kinesisk gruppe, også hopper på et af de 17 daglige indenrigsfly til Aalborg og oplever Nordjylland nogle dage. Dette produkt vil inden længe være tilgængeligt via vores arbejde med at etablere et incoming bureau i Nordjylland,” forklarer Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn.

Aalborg Lufthavn har således i samarbejde med Business Region North og VisitNordjylland igangsat etablering af et incoming bureau, som skal sikre flere turister til Nordjylland gennem Aalborg Lufthavn.
Første del, der omfatter analyse og markeds afsøgning, udføres af Samson Travel i Frederikshavn.

Bedste måned nogensinde
September er kendetegnet ved, at erhvervslivets rejseaktivitet er på fuld højde efter sommerferiens afslutning, og samtidig er september en af charterbranchens største måneder; det tilsammen skaber en historisk rekord i Aalborg Lufthavn. September 2016 er således den bedste måned i lufthavnens 78-årige historie. For første gang nogensinde rejste mere end 150.000 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn.

Chartertrafikken er gået frem med hele 14,0 procent i forhold til samme måned sidste år, idet 30.779 fløj til og fra Aalborg Lufthavn i september 2016 i forhold til 26.994 i september 2015.

”Aalborg Lufthavn har de seneste år opnået en markant position som eftertragtet charterlufthavn, bl.a. takket være selskaber som TUI, SunCharter og Bravo Tours. De har set markedspotentialet her hos os, samtidig med, at de har formået at forny deres koncepter, så de rammer bredere. Dermed har de udvidet deres kundekreds – senest eksemplificeret ved et øget fokus på ’flight only’. Charterbureauernes markedstilpasning krydret med vores stærke konkurrenceparameter i form af gratis parkering er et perfekt match,” understreger Søren Svendsen.

I udenrigstrafikken ses en tilbagegang på 15,6 procent. 34.751 passagerer fløj direkte fra Aalborg Lufthavn til udlandet i september 2016 i forhold til samme måned sidste år, hvor dette tal var på 41.184 passagerer.

 

 

 

Relaterede artikler:

Hver fjerde udenrigspassager forsvundet i Aalborg

Charterfremgang gavner Aalborg Lufthavn

Rekordernes år i Aalborg

Aalborg: Vi runder 1,5 mio. i 2016