Aalborg får lufthavnshotel

Opførelsen af et hotel i Aalborg Lufthavn går igang inden for kort tid, og hotellet skal stå færdig om godt et år.

Københavns Lufthavn har et. Billund Lufthavn har et. Og nu får Aalborg Lufthavn også et lufthavnshotel et stenkast fra lufthavnsterminalen. Om godt et år forventer lufthavnen at ”Bühlmann Airport Hotel – Aalborg” slår dørene op med i første omgang 64 dobbeltværelser.

Entreprenørfirmaet A. Enggaard og hotelfamilien Bühlmann har indgået et samarbejde omkring opførelsen og drift af hotellet. A. Enggaards maskiner forventes at gå i gang med arbejdet inden for få uger. Bühlmann-familien driver et hotel på herregården Scheelsminde syd for Aalborg.

”Lufthavnen er i rivende udvikling og vi tror meget på et stort eksistensgrundlag for det nye hotel. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Aalborg Lufthavn skal have et hotel på lige fod med andre internationale lufthavne,” siger Anemette Bühlmann der er direktør og medindehaver af Scheelsminde.

”Aalborg Lufthavn har stillet krav til en række forhold, bl.a. arkitekturen og hotelstandarden. Derfor er det også med stor glæde, jeg kan konstatere, at driftsherren netop blev familien Bühlmann, som kommer med masser af erfaring, professionalisme og tilmed kender flybranchen via bestyrelsesformanden og medindehaver af hotellet, Peter Chr. Jensen,” siger direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn.

Peter Chr. Jensen er tidligere pilot i Maersk Air, Sterling Airways og Cimber Air og er i dag bestyrelsesmedlem i det Aalborg-baserede taxaflyselskab North Flying.

Ikke tidligere set
Hotellet får i første omgang 64 dobbeltværelser, men samtidig forberedes der til yderligere 52 værelser i en etape 2.

Interesserede virksomheder får mulighed for at leje kontorlokaler på dags-, uge- eller månedsbasis – noget som ikke tidligere er set på hoteller i Danmark.