Aalborg Lufthavn er nordisk vækstkomet

Den nordjyske lufthavn i Aalborg har næststørst vækst blandt de 50 største civile lufthavne i Norden.

Aalborg Lufthavn er for alvor ved at manifestere sig internationalt. Lufthavnen vokser og trænger sig på til en plads blandt de 15 største internationale lufthavne i Norden. Her vil Aalborg Lufthavn komme i selskab med de nordiske hovedstadslufthavne samt lufthavnene i Bergen, Göteborg, Stavanger, Trondheim, Malmö samt danske Billund.

Passagervæksten har de seneste tre måneder været betydelig. Mere end 40.000 flere passagerer har rejst gennem lufthavnen i forhold til samme periode året før. Således havde Aalborg Lufthavn en samlet passagervækstrate på 14,3 % i månederne fra august til oktober.

AAL forplads

Der er travlhed i Aalborg Lufthavn



Sammenligner man denne udvikling med de 50 største civile lufthavne i Norden, kommer Aalborg Lufthavn ind på en sikker 2. plads kun overgået af lavprislufthavnen Torp i Sandefjord syd for Oslo.

Vi er naturligvis glade for den positive udvikling som lufthavnen gennemlever i øjeblikket. På trods af et vanskeligt luftfarts- og rejsemarked er det lykkedes for Aalborg Lufthavn at tiltrække nye operatører og dermed et styrket passagergrundlag til lufthavnen,“ udtaler lufthavnsdirektør Søren Svendsen.



Væksten i passagertrafikken er med baggrund i øgede frekvenser fra ruteselskaberne Cimber Sterling, Norwegian og SUN-AIR. En udvikling der ser ud til at fortsætte i 2010, hvor der åbnes nye ruter til Mallorca, Kreta og Nice. Dermed kan Aalborg Lufthavn tilbyde 11 udenrigsdestinationer med rutefly til de mange rejsende fra markedsområdet i hele Midt- og Nordjylland.