Indgangen til terminalen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn)

Aalborg Lufthavn har mistet næsten 28.000 passagerer

De første tre måneder af 2019 har budt på udfordringer i Aalborg Lufthavn. Op imod 28.000 passagerer er forsvundet i forhold til samme periode året før.

Aalborg Lufthavn har ikke fået den ønskede start på 2019, idet konkursen i Primera Air har sat sine aftryk i trafiktallene for årets første kvartal. Samlet er 333.929 passagerer rejste gennem den nordjyske lufthavn, og det er 27.753 færre end de de første tre måneder af 2018, hvilket svarer til en tilbagegang på 7,7 procent.

Udviklingen er dog ikke ens i alle trafiksegmenter. Størst er tilbagegangen i udenrigstrafikken, hvor 101.146 passagerer rejste gennem terminalen i Aalborg Lufthavn i første kvartal af 2019. Det var 19.738 færre end sidste år, og dermed var passagertilbagegangen på de internationale ruteflyvninger på 16,3 procent.

“Konsekvenserne efter konkursen i Primera Air skaber stadig nogle uundgåelige omstændigheder, der gør sig gældende i noget tid endnu, og vi skal nok forvente tilbagegang i de næste par måneder,” siger administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn.

Lufthavnsdirektørens optimisme hænger sammen med, at det nyetablerede flyselskab, Great Dane Airlines, fra midten af juni påbegynder ruteflyvninger til Dublin, Edinburgh og Nice.

Lyspunkt i chartertrafikken
Indenrigstrafikken går også tilbage i Aalborg Lufthavn. I årets første tre måneder var der 193.806 indenrigsrejsende mod 202.200 i de første tre måneder af 2018. Det svarer til en nedgang på 4,2 procent og repræsenterer 8.394 passagerer.

Selvom der samlet i første kvartal var en tilbagegang i indenrigstrafikken, var der et lille lyspunkt at spore i marts måned. Her var der 374 flere indenrigspassagerer end samme måned sidste år, hvilket kunne registreres som en fremgang på 0,5 procent.

“Det er godt at se en fremgang i indenrigstrafikken, som betyder, at vi gik ud af marts med et godkendt resultat, hvor antallet af erhvervsrejsende til dels opvejede for det reducerede udenrigsprogram. Samtidig ved vi, at det skyldes, at påskedagene ligger i april i år i stedet for marts, der også betød færre udenrigsrejsende i marts 2019, da ugen op til påsken ofte giver anledning til en uge sydpå,,” lyder forklaringen fra lufthavnsdirektøren.

Til gengæld kunne Aalborg Lufthavn glæde sig over fremgang i chartertrafikken. I første kvartal var der 38.434 charterrejsende fra og til Aalborg Lufthavn, hvilket var 712 flere end sidste år og dermed en stigning på 1,9 procent.

 

Relaterede artikler:

Fortsat tilbagegang for Aalborg Lufthavn

Svag start for Aalborg Lufthavn

Over fem millioner passagerer fra Billund og Aalborg