Aalborg Lufthavn løb tør for p-pladser

Det kniber med de gratis parkeringspladser i Aalborg Lufthavn på grund af den store vækst i lufthavnen. Midt i juli måtte lufthavnen ekstraordinært etablere 400 midlertidige p-pladser.

Måned efter måned står rekorderne for fald i Aalborg Lufthavn. Det er udenrigs- og chartertrafikken, der buldrer frem, mens indenrigstrafikken som forventet oplever tilbagegang.

Der er nemlig en logisk sammenhængskraft i det faktum, at kraftig vækst på de direkte udenrigsruter fra Aalborg Lufthavn betyder færre rejsende på indenrigsruten til København for så vidt angår den del af indenrigskunderne, der ønsker at flyve videre ud i verden fra den danske hovedstadslufthavn.

Samlet rejste 135.943 passagerer i sidste måned til og fra Aalborg Lufthavn, hvilket er den bedste juli nogensinde for den nordjyske lufthavn. Det dårlige danske sommervejr havde ifølge lufthavnens opfattelse sat ekstra skub i interessen for at rejse udenlands på en af lufthavnens stigende antal udenrigsruter eller på et af de mange charterfly, der satte kursen mod sydens sol.

Selvom det var den største juli måned i lufthavnens historie, var det dog ikke den største enkeltstående måned nogensinde. I september 2013 rejste 146.500 passagerer igennem terminalen, hvilket repræsenterer den nuværende passagerrekord.

Parkeringsområdet fyldt op
Successen udfordrede også i høj grad lufthavnens faciliteter. Selvom lufthavnen råder over lidt flere end 4.000 parkeringspladser, var det ikke nok midt i højsæsonen.

“Midt i juli oplevede vi, at vi nok ikke havde tilstrækkelig med p-pladser til de mange rejsende, og derfor udvidede vi vores parkeringsområde med mere end 400 midlertidige pladser. Et synligt bevis på, at de rejsende sætter stor pris på den gratis parkering, som vi tilbyder. Til næste sommer vil vi være klar med mere end 800 nye sommerparkeringspladser,“ fortæller administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn.

Udfordringen omkring parkeringsforholdene var skabt af det faktum, at 9,189 flere passagerer, havde valgt at benytte udenrigsruterne fra og til Aalborg i juli måned sammenlignet med samme måned sidste år. Det er en stigning alene på 25 procent.

Samtidig steget antallet af charterrejsende i juli med 15 procent fra 33.897 til 38.994, hvilket var med til at fastholde det store pres på parkeringsanlægget.

Tilbagegangen i indenrigstrafikken med 12,6 procent er naturligt i en måned, hvor erhvervslivet holder ferie. Der var således 50.929 passagerer på indenrigsruten mod 58.300 året før.