Aalborg Lufthavn med på MobilePay-bølgen

Som den første danske lufthavn introducerer Aalborg Lufthavn nu MobilePay. Løsningen gør det muligt at betale for alt lige fra duty free og tøj til mad og drikke i lufthavnens kundeområder – direkte via mobilen.

Aalborg Lufthavn satser målrettet på at gøre de rejsendes tur gennem lufthavnen så smidig og brugervenlig som mulig. Derfor kan man nu benytte MobilePay som betalingsform via mobilen, når man handler duty free, tøj samt mad og drikke ved lufthavnens forskellige salgssteder.

Også de ventende i ankomstområdet kan benytte MobilePay. Det samme gælder i den kommende restaurant og vinbar, der åbner til påske.

Hurtig og nem
Løsningen er skræddersyet af Danske Bank og it-leverandøren JCD, der i forvejen står for lufthavnens ERP- og kassesystemer. For Aalborg Lufthavn har det været vigtigt at komme først med en digital betalingsløsning.

”Aalborg Lufthavn er i dag en topmoderne inden- og udenrigslufthavn, og alene sidste år rejste mere end 600.000 til udlandet direkte fra Aalborg. Derfor arbejder vi på at gøre turen gennem lufthavnen så hurtig og nem som mulig. Et af tiltagene på det område er MobilePay. Vi har valgt JCD og Danske Banks løsning, fordi kunderne i forvejen er vant til teknologien. Derfor forventer vi, at en god del af betalingerne fremover vil ske via mobilen,” siger salgs- og marketingdirektør i Aalborg Lufthavn Rikke Mølgaard.

Hun understreger i øvrigt, at man naturligvis også kan betale med kort og kontanter som før.

8.500 brikker
Rent teknisk er løsningen den samme, som forbrugerne i forvejen kender fra den øvrige del af detailhandlen.

”Man aktiverer ganske enkelt Bluetooth eller NFC og holder telefonen op mod den lille hvide brik ved kassen. Derefter er det præcis den samme fremgangsmåde, som når man ellers bruger MobilePay i butikker eller privat. Vi leverer flere og flere af disse integrerede kasseløsninger med både Dankort og MobilePay, og det er den samme løsning, som for eksempel Dansk Supermarked har valgt. Derfor er vi sikre på, at kunderne vil tage imod muligheden for også at betale digitalt i lufthavnen,” siger Bjarke Dam Nielsen, specialist i MobilePay hos JCD.

Der er til dato opstillet 8.500 MobilePay-betalingsbrikker i Danmark, som alene i januar tegnede sig for 68 mio. kr. af MobilePays detailsalg. For alle MobilePays erhvervsløsninger rundede månedens salg 300 mio. kr.