Aalborg Lufthavn stormer frem

Trafiktallene for Aalborg Lufthavn viser stor fremgang. Det er især udenrigstrafikken der stormer frem i Danmarks tredjestørste lufthavn. KLMs direkte rute til Amsterdam har fået en forrygende start.

Borgmestrene i Aalborg, Jammerbugt, Rebild, Brønderslev, Frederikshavn og Vesthimmerland kan finde smilene frem.

De seks storkommuner ejer nemlig Aalborg Lufthavn a.m.b.a. ogDanmarks tredjestørste lufthavn kan bryste sig af særdeles gode tal for udenrigstrafikken.

Faktisk stormer udenrigstrafikken frem i den nordjydske lufthavn, og det skyldes ikke mindst åbningen af KLMs direkte rute til Amsterdam fra Aalborg Lufthavn, der harfået en forrygende start.

En vækst på hele 91, 2 % i den totale udenrigstrafik sammenlignet med samme måned sidste år vidner herom.

I april 2011 rejste 105.180 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn. Det er en stigning på hele 27.796 passagerer eller 35,9 % i forhold til samme måned sidste år.

Den store fremgang skyldes delvist askeskyens påvirkning af flytrafikken i april 2010, men selv når der korrigeres herfor, ser april 2011 meget tilfredsstillende ud.

I april 2010 var Aalborg Lufthavn således lukket iseks dage på grund af askeskyen og mistede dermed omkring 20.000 passagerer. Korrigerer man for askeskyens påvirkning var denreelle fremgang i april 2011 på 10,1 %.

“Det er første gang vi har over 100.000 passagerer i en april måned, og på årets første 4 måneder har vi oplevet en total fremgang på 9,8 procent,“ siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn

Det er først og fremmest udenrigstrafikken der markerer sig med en fremgang på ikke mindre end 91,2 % i forhold til samme måned sidste år.

“Det er naturligvis den direkte rute med KLM til Amsterdam, der trækker tallene op. Det er i sig selv positivt, og vi glæder os over, at ruten ikke har kannibaliseret på vores indenrigstrafik. Med andre ord har vi tiltrukket nye passagerer til Amsterdam-ruten,“ vurderer lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Indenrigstrafikken er gået frem med 27, 9 % i forhold til samme måned sidste år. Således rejste 83.508 passagerer mellem Aalborg og København i april 2011.

Heller ikke for chartertrafikken er der grund til sure miner. Således rejste 4622 chartergæster til og fra Aalborg Lufthavn i april 2011, hvilket er en fremgang på 46 %procent i forhold til april 2010.