Aalborg Lufthavn vil have hotel og letbane

Aalborg Byråd har mandag godkendt nyt forslag til lokalplan, der kan bane vejen for et hotel ved Aalborg Lufthavn.

Planerne om et lufthavnshotel ved Aalborg Lufthavn rykkede et skridt nærmere, da Aalborg Byråd mandag godkendte et forslag til lokalplan, der åbner op for hotelbebyggelse i lufthavnsområdet.

Det er planen, at hotellet skal opføres umiddelbart sydøst for lufthavnsterminalen. Hotellet forventes anvendt af flyrejsende samt af luftfartsselskabernes besætninger.

Ifølge Nordjyske har Aalborg Kommune endnu ikke fået at vide, hvilken hotelkæde, der ønsker at etablere sig i den lokale lufthavn. Men ifølge kilder i markedet skulle der være tale om en international kendt hotelkæde. Hotellet forventes at blive indrettet med 120 værelser samt moderne konferencefaciliteter.

Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn vil have lufthavnshotel og letbane

Forhandlingerne med investorerne omkring projektet er lagt i hænderne på advokat Peter Lundmark Jensen fra København. Han oplyser til Nordjyske, at aftalen med en hoteloperatør er på plads, mens der forhandles om en franchiseaftale med den kæde, der skal lægge navn til hotellet.

Ifølge Peter Lundmark Jensen vil det første spadestik til hotellet blive taget i 2. eller 3. kvartal i 2010. Men inden skal lokalplanforslaget ud i en offentlig høring, førend bygherren kan finde “den gyldne spade“ frem.

Det er samtidig interessant at bemærke, at Teknik- og Miljøudvalget i Aalborg Kommune henstillede til byrådet, at der i den nye lokalplan skal indsættes, at der på sigt skal sikres mulighed for etablering af en letbane mellem Aalborg og Aalborg Lufthavn.

Nordjyllands Trafikselskab har i et nogle år arbejdet med en plan om at etablere en letbane mellem busterminalen i Aalborg centrum og en lokalitet i Aalborg Øst. Men nubliveridéen om en forbindelsemellem lufthavnen og bycentrummåske også en del af planerne.