Aalborg-virksomhed vinder pris for bag-drop

Den nordjyske virksomhed Marcus Pedersen vandt, i konkurrence med 75 øvrige nominerede, førstepræmien for sin Air.Go 2.0 bag-drop løsning under den internationale Inter Airport Europe-messe sidste uge.

En tilfreds direktør for virksomheden Marcus Pedersen kunne i sidste uge vende hjem til kontorene i Aalborg Lufthavn efter Inter Airport Europe messen i München. I konkurrence med 75 øvrige nominerede produkter kunne direktør Niels Marcus Pedersen tage den fornemme pris som årets innovation i kategorien ”Terminal” med hjem i kufferten for virksomhedens bag-drop terminal Air.Go 2.0

Videreudvikling fra Air.Go 1
Air.Go 2.0 er en videreudvikling af virksomhedens bag-drop terminal Air.Go 1. Den første version findes i Aalborg Lufthavn og Canadas største lufthavn Toronto Pearson International.
Den største forskel i de to versioner er, at version 2 er en fritstående model. Hvor den første var designet til at stå op mod en væg med bagagebånd tilknyttet på bagsiden, så kan den nye model stå frit i rummet med eksempelvis et bagagebånd der går ned under gulvet.

Marcus Pedersen har studeret brugeradfærd til at udvikle Air.Go 2.0. Brugervenlighed, æstetisk udtryk og tilpasning til lufthavnens arkitektur har været nøglepunkter i udviklingen.

Mange interessenter
Air.Go 2.0 er foreløbig ikke solgt til nogle lufthavne.

”Vi har lavet den for at være på forkant med efterspørgslen i store internationale lufthavne, der kan komme med udbud, hvor de lægger vægt på, at skabe en lufthavn med en transparent indretning. Her er Air.Go 1.0 med væggen ikke et oplagt valg – det er derimod Air.Go 2.0”, siger direktør Niels Marcus Pedersen til CHECK-IN.dk.

Selv om der endnu ikke er bestillinger, melder Niels Marcus Pedersen om stor interesse for produktet såvel fra lufthavne som fra andre aktører inden for industrien.

”Derudover har messen forstærket vores tro på, at vi går i den rigtige retning. Der har været mange interesserede lufthavne og mange kollegaer i industrien, der har vist stor interesse for vores produkter og design”, fortæller Niels Marcus Pedersen.

Gode ord fra juryen
Inter Airport Europe, der har afholdt messer for luftfartsindustrien i 20 år, omfatter alle områder af en lufthavn delt op i de fire hovedområder terminal, data, ramper og design.

I kategorien ”terminal” var Air.Go 2.0 op imod konkurrence fra 75 nominerede produkter. Blandt juryens hovedargumenter bag valgtet af Air.Go 2.0 til førstepræmien, kan blandt andet læses, at produktet er brugervenligt og har et lækkert design. Endvidere er det funktionelt og løsningen er allerede testet og i brug (Air.Go 1 der bruger samme teknologi, red. anm). Til sidst fremhæves der at produktet er handicapvenligt for eksempelvis kørestolsbrugere, og designet kan tilpasses de forskellige lufthavnes arkitektur.