Air Alsie får eftertraget autorisation

Sønderborg-baserede Air Alsie kan fremover vedligeholde selskabets egne samt fremmede Falcon-fly.

Sønderjyske Air Alsie, der beskæftiger sig med management af fly, vedligeholdelse af fly samt charter- og ambulanceflyvning, kan nu føje endnu en titel til visitkortet. For efter et længere tilløb er selskabets tekniske afdeling nu blevet autoriseret som servicecenter for Falcon-fly fra den franske flyproducent Dassault.

Air Alsie har udført vedligeholdelse af Falcon-businessjets i mere end 20 år for de fly, som opereres af selskabet på vegne af en række virksomheder, som ejer flyene. Vedligeholdelse af Falcon-fly er derfor i forvejen en kernekompetence i Air Alsie, der har base i Sønderborg Lufthavn.

Med den nye autorisation tilbydes denne service også eksternt til andre ejere og operatører af Falcon-fly.

Yderligere er der etableret et ”Go Team”, som året rundt hurtigt kan rykke ud til Falcon-fly med tekniske vanskeligheder over hele verden.

”Dette er kulminationen på et flerårigt forberedende arbejde og en større investering i bygninger, værkstedsudstyr, reservedele og uddannelse. Markedet for flyvedligeholdelse udvikler sig i retning af, at mere og mere vedligeholdelse udføres under garanti og serviceaftaler, som kun kan udføres af autoriserede værksteder. Dertil er der også en tendens til at fly, som er vedligeholdt på et autoriseret værksted, har bedre gensalgsværdi,” forklarer direktør Henrik Therkelsen fra Air Alsie.

Som led i arbejdet med at etablere servicecenteret indviede Air Alsie i 2012 en ny 900 kvadratmeter stor tilbygning til selskabets to hangarer i Sønderborg Lufthavn. For at skabe bedre plads i selskabets to hangarer bruges de nye faciliteter til opbevaring af reservedele og interiør.

Bygger på tillid
Salgschef for servicecentret, Maud Ferrec, kommer fra Frankrig, hvor også Dassault-flyfabrikkerne ligger. Hun har tidligere arbejdet med lignende opgaver for servicecentre i Schweiz og Frankrig og opbygget sig et stort professionelt netværk inden for området.

”Jeg har arbejdet med at få Air Alsie klar til denne autorisation i knapt et år og glæder mig til at se frugten af dette gennem øget eksternt salg. At vælge leverandør til vedligeholdelse af fly bygger meget på tillid og tidligere erfaringer, så det vil tage lidt tid at blive kendt og respekteret i markedet. Men da vores teknikere er yderst kompetente og vi kan bygge på Air Alsie’s netværk og renommé er jeg ikke i tvivl om, at det nok skal komme,” siger Maud Ferrec.

Air Alsie opererer 22 fly hvoraf 15 er Falcon-fly. De andre er af typerne ATR, Cessna, Hawker og Eurocopter.