Air Canada i tredje forsøg med rute til Toronto

Air Canada flyver igen direkte fra Københavns Lufthavn til Toronto, der er Canadas største by.

Så lykkedes det endelig Københavns Lufthavn at sikre sig en ny interkontinental flyrute. Fra sommeren 2010 vil Star Alliance-selskabet Air Canada flyve dagligt fra København til Toronto. Det bliver dermed den eneste direkte rute fra Skandinavien til Canada.

Det bliver dog ikke første gang, at Air Canada kommer til København. Selskabet har tidligere opereret på ruten mellem København og Toronto fra maj 1999 til slutningen af september 2001. Et nyt forsøg blev gjort i maj 2003, men ruten lukkede igen ved årets udgang. Men nu forsøger det canadiske selskab sig endnu engang.

Den nye rutevil blive opereret med en Boeing 767-300 ER med plads til 211 passagerer, heraf 24 på Executive First med komfortable “lie-flat bed suites“. På alle klasser tilbydes digital in-flight video med personlig skærm, netstik til computere og andet elektronisk udstyr samt USB-port til game controllers.

Flyvetiden fra København til Toronto er 8 timer og 30 minutter, men kun 7 timer og 40 minutter på returrejsen. Air Canada vil operere efter følgende tidtabel:

Afg. 12:20 København Ank. 14:50 Toronto – AC883

Afg. 17:15 Toronto Ank. 06.55+1 København – AC882

Ankomsttidspunktet i Toronto giver gode muligheder for videreforbindelser til byer som Halifax, Montreal, Calgary og Vancouver, men også til en række destinationer i USA.

Air Canada 767-300

Air Canada direkte fra København til Toronto fra juni 2010

“En direkte rute mellem København og Toronto har stået højt på vores ønskeseddel i de seneste år, hvor antallet af passagerer til Nordamerika er vokset. Den nye rute styrker Københavns Lufthavns rolle som et vigtigt nordeuropæisk knudepunkt. I kombination med de direkte ruter til USA giver Toronto-ruten os en meget stærk position på trafikken mellem Nordeuropa og Nordamerika,“ siger salgsdirektør Carsten Nørland fra Københavns Lufhavne A/S.

Det er den 4. nye europæiske rute, som Air Canada vil åbne i 2010. Også Athen og Barcelona får direkte ruter fra Toronto, mens Bruxelles får en rute fra Toronto via Montreal.

Air Canada har særlige relationer til dansk luftfart, idet Vagn O. Sørensen er bestyrelsesmedlem i det canadiske luftfartsselskab. Vagn Sørensen er tidligere vicekoncernchef i SAS, tidligere CEO i Austrian Airlines og nuværende bestyrelsesmedlem i Cimber Sterling.

Med mere end 31 mio. passagerer årligt er Air Canada det største luftfartsselskab i Canada. Selskabet flyver til mere end 170 destinationer over hele verden.