Air Canada-rute fra København indviet

Fredag åbnede G8-topmødet i Toronto, mens Air Canada i Københavns Lufthavn officielt åbnede selskabets 4. internationale rute i år. Fem gange om ugen vil Air Canada med en Boeing 767-300 flyve non-stop mellem Toronto og København.

Den gyldne “snoreklippe-saks“ i Københavns Lufthavn står snart foran en slibning. Saksen har været i brug adskillige gange i år – og senest bl.a. ved indvielsen af nye interkontinentale ruter til Doha og New York JFK.

Fredag den 25. juni 2010 var saksen endnu engang taget frem. Denne gang var det Air Canada flight nr. AC883 til Toronto, der var genstand for opmærksomheden.

Det canadiske Star Alliance-selskab togfredag hul på en tredje omgang i Københavns Lufthavn. Der flyves fem ugentlige afgange til Toronto med en Boeing 767-300 ER, der har plads til i alt 211 passagerer – heraf 24 på Executive First.

Ruten mellem Toronto og København er det canadiske selskabs4. internationale rute der åbnes i år.Ruter fra trafikknudepunktet i Toronto til henholdsvisAthen, Barcelona og Bruxelles blev åbnet tidligere på måneden.

“For transfer-passagerer, der rejser mellem København og en række amerikanske byer, vil vores nye rute til Toronto have den korteste rejsetid,“ fortæller Marc Sam, der er nytiltrådt Country Manager med ansvaret for Skandinavien, Finland og Baltikum.

Der var også stor glæde af spore hos ledelsen i Københavns Lufthavn. “Nye interkontinentale ruter har stor betydning for Københavns Lufthavns muligheder for at bevare positionen som ‘hub’ i Skandinavien og forat kunne tilbyde passagererne de bedste forbindelser i Skandinavien. Indtil nu har Toronto været et af de 10 største markeder, der ikke har haft en direkte rute fra København,“ sagde administrerende direktør Brian Petersen i forbindelse med åbningsflyvningen.

Air Canada er verdens 7. største luftfartsselskab målt på antal beskæftigede fly. Ikke færre end 335 fly anvendes i Air Canada rutenet på næsten180 destinationer i 5 kontinenter. I Canada flyves der til 59 destinationer, 58 i USA samt 60destinationer udenfor Nordamerika.

Selskabet transporterer årligt 33 mio. passagerer og er dermed det 15. største luftfartsselskab målt på antal passagerer.

Foto: Lise-Marie Turpin, Managing Director Air Canada Cargo ogGary Cross, General Manager Europe, Middle East, Africa and India klippede snoren til den nye rute sammen med besætningen fra Air Canada-flyet.