Air France A380 til New York midlertidigt indstillet

En af det franske luftfartsselskab Air Frances fire Airbus A380 fly blev i sidste uge beskadiget efter at være blevet påkørt af et andet fly i Paris Charles De Gaulle Airport. Det betyder, at Air France har annulleret A380-flyafgangene til New York indtil den 19. november.

Det er ikke blot det australske Qantas, der i øjeblikket har Airbus A380-fly holdende på jorden. Det er også tilfældet for Air France, der har en af selskabets fire A380-fly grounded efter i sidste uge at være blevet påkørt af et andet fly.

Episoden skete i Paris Charles De Gaulle Airport, hvor vingespidsen fra en af selskabetsAirbus A330 fly under en taxi-manøvre beskadigede en del af halepartiet på megajumboen.

Derfor har Air France indtil den 19. november indstillet A380-service på ruten mellem Paris og New York, indtil det beskadigede fly har gennemgået en reparation.

I stedet har Air France indsat en to-klasses Boeing 747-400 med 436 sæder til at beflyve ruten på de ugedage, hvor Airbus A380 skulle have opereret. Men flyet har dog ikke fået flynummer AF006/007, som er forbeholdt A380´eren.

Air France beskæftiger p.t. fire Airbus A380 fly og har yderligere otte fly af samme type i ordre. Hidtil har flyene været anvendt på ruter til New York, Johannesburg og Tokyo. Fra maj måned 2011 vil Air France indsætte A380 til Montreal, mens Washington og MexicoCity bliver deefterfølgende destinationer, der skal betjenes af megajumboen.

Foto: Et Airbus A380 fly fra Air France har siden 30.oktober været grounded efter en påkørsel i Paris Charlesde Gaulle Airport.