Air France etablerer rute til Wuhan i Kina

Air France tager nu endnu et skridt i retning af at blive det største europæiske luftfartsselskab på ruterne til Kina. Den 11. april 2012 etablerer det franske luftfartsselsab en direkte flyrute mellem Paris-Charles de Gaulle og Wuhan, der er den største by i det centrale Kina.

Mange europæiske luftfartsselskaber tilbyder ruter tilmetropolerne Beijing og Shanghai, som er centrum for handel, økonomi og turisme i Kina.

Men nu vil Air France forsøge sig med en helt ny destination på det kinesiske fastland. Fra den 12. april 2012 etableres en rute fra Paris-Charles de Gaulle til Wuhan Tianhe International Airport.

Wuhan er den største by i det centrale Kina med omkring9 millioner indbyggere og erden samtidig den vigtigste by i Hubei-provinsen. Wuhan er et stort knudepunkt for flytrafik såvel som jernbanedrift og færgefart og er samtidighjemsted for mange internationale virksomeder, især indenfor automobilindustrien.

“Etableringen af den femte destination iKina styrker Air Frances position i dette hastigt voksende marked. Fra Europa har Air France-KLM Gruppen det største ruteudbud til Kina inklusive Hong Kong og Taiwan. Væksten i Kina er blevet en af de vigtige strategiske værdier,“ udtaler Bruno Matheu,der er vicekoncernchef med ansvar forMarketing, Revenue Managementog Networkhos Air France-KLM.

Den nye rute vil operere fra Paristre gange ugentligt på henholdsvis mandage, onsdage og fredage med returflyvning fra Wuhan den efterfølgende dag.

Der flyves med Boeing 777-200ER med plads til 309 passagerer fordelt med 35 i Business Class, 24 i Premium Voyageur samt 250 på Economy Class.

Air France KLM er førende til Kina

I løbet af vintertrafikprogrammet 2011/12 vil Air France-KLM samlet tilbyde 80 ugentlige flyvninger til Beijing, Shanghai, Guangzhou, Hong Kong, Chengdu, Hangzhou, Xiamen og Taipei. Det gør Air France og KLM til de førende luftfartsselskaber i trafikken mellem Europa og Kina.

Største konkurrenter for Air France-KLM er Lufthansa-gruppen og tildels Finnair.

Lufthansatilbyder i dag ruter til Beijing, Guangzhou, Nanjing, Shanghai, Hong Kong og Taipei, mens Finnair tilbyder Bejing, Shanghai, Hong Kong og fra maj 2012 nu også Chongqing.

Tidligere havde Lufthansa også en rute til Shenyang, men den er sidenhen blevet lukket. Ligeledes har Finnair tidligere betjent Guangzhou på en direkte rute fra Helsinki.