- CHECK-IN.DK - https://check-in.dk -

Air France og easyJet vil overtage konkursramt flyselskab

Både Air France og easyJet har vist interesse for Frankrigs næststørste flyselskab, Aigle Azur. Selskabet indgav konkursbegæring i sidste uge, og mandag var der budfrist på overtagelse.

Onsdag i sidste uge slap Aigle Azur tøjlerne, da de indgav konkursbegæring til de franske myndigheder. Alle flyvninger blev indstillet fra om lørdagen, og selskabets små 1.200 ansatte måtte indstille arbejdet.

Interesserede købere af selskabet, der er Frankrigs næststørste efter Air France-koncernen, havde indtil mandag middag til at afgive bud på Aigle Azur. Og interessen skal være ganske stor. En talsmand fra Air France har mandag bekræftet, at selskabet har afgivet bud. I fredags redegjorde koncernchefen i Air France også for, at der er interesse for Aigle Azur.

”Vi er interesseret i deres aktiviteter. Vi ser på det og vil studere det meget nøje,” sagde Anne Rigail ifølge Air Transport World på scenen ved World Aviation Festival i London.

Paris Orly, hvor Aigle Azur har sin base, er et ”meget vigtigt knudepunkt” for Air France og datterselskabet Transavia France, lød det fra koncernchefen.

En talsmand fra easyJet har udtrykt, at det britiske lavprisflyselskab ligeledes har interesse for aktiviteterne i Paris Orly.

Øvrige interesserede tæller Groupe Dubreuil, modselskab til Air Caribes og French Bee, der har ytret ønske om at købe en del af Aigle Azur. Også Luxembourg-baserede Lu Azur, der ejer 20 procent af Aigle Azur, har vist interesse for en redningsplan af selskabet.

Mange strandede passagerer
Konkursen til Aigle Azur efterlod 19.000 passagerer strandet i diverse lufthavne, hvor de fleste havde booket billet til og fra Algeriet.

“Ud af 19.000 passagerer, der var i vanskeligheder på toppen af ​​krisen, er der stadig 13.000, som endnu ikke er kommet hjem,” siger den franske transportminister, Jean-Baptiste Djebbari, til det franske medie Le Parisien.

11.000 af passagererne skulle enten ind eller ud af Algeriet, mens 600 passagerer havde billet til andre destinationer – herunder Mali, Rusland og Libanon.

Air France opererede to charterflyvninger både lørdag og søndag for at hjælpe de passagerer, der havde billet til eller fra Algeriet. Flyene var kvart fyldte på udrejsen, mens returflyvningerne fra Algeriet var fulde af passagerer.

Ønsker seriøs køber
Aigle Azur transporterede cirka 1,9 millioner passagerer i 2018, og halvdelen af flyvningerne var til eller fra destinationer i Algeriet med en omsætning på 300 millioner euro, eller hvad der svarer til 2,2 milliarder kroner.

“Der skal være en seriøs køber, der er i stand til at tilbyde garantier for et maksimalt antal ansatte. Den gode nyhed er, at mange potentielle købere har udtrykt interesse,” siger den franske transportminister.

Den største aktionær i Aigle Azur er det kinesiske konglomerat HNA Group med en ejerandel på 49 procent. De to øvrige aktionærer tæller den amerikanske luftfartsinvestor David Neeleman, der ejer 32 procent af det franske flyselskab, samt den franske forretningsmand Gerard Houa med 19 procent.

Foruden Paris Orly driver Aigle Azur ruter fra andre franske lufthavne. Hovedfokus er på Algeriet, men selskabet driver også ruter til blandt andet Beirut, Kiev, Moskva, Faro, Porto, Funchal, Bamako i Mali og Sao Paulo i Brasilien.

Aigle Azur har en flåde bestående af otte Airbus A320-200, én Airbus A319-100 og to Airbus A330-200.

 

Relaterede artikler:

Frankrigs næststørste flyselskab er konkurs

Her endte 17 langdistancefly fra airberlin

Lavprisselskabet Germania er gået konkurs