Lavprisselskabet Germania er gået konkurs

Det tyske selskab Germania har indgivet konkursbegæring og indstillet alle flyvninger. Forsøg på at finde omkring 20 millioner euro i ny kapital slog fejl.

Det tyske lavpris- og charterselskab Germania er gået konkurs og har med øjeblikkelig virkning indstillet alle flyvninger. Det meddelte selskabet tidligt tirsdag.

Germania har gennem længere tid været presset af stigende brændstofpriser og øget konkurrence, og derudover har selskabet haft særlige udfordringer i løbet af 2018 med forsinkede leverancer af nye fly og et stort behov for ikke planlagt vedligeholdelse af den eksisterende flåde.

Selskabet har den seneste tid søgt forskellige finansieringsmuligheder for at sikre sine kortfristede likviditetsbehov, men forsøget på at rejse ny kapital slog fejl. Det har ifølge tyske medier også været på tale at sælge selskabet

“Desværre lykkedes det os i sidste ende ikke at gennemføre vores finansieringsindsats for at imødekomme kortsigtede likviditetsbehov. Vi beklager meget, at vi som følge heraf ikke havde andet valg end at indgive konkurs,” siger Germanias administrerende direktør Karsten Balke, som også er eneejer af selskabet.

Behov for 20 millioner euro
Ifølge det tyske luftfartsmedie Aerotelegraph havde Germania ved udgangen af 2018 behov for 20 millioner euro for at overleve. I januar meddelte Germania først, at det var lykkedes at finde over 15 millioner euro til ny finansiering. Men pengene blev tilsyneladende ikke udbetalt, og i sidste uge måtte Germania indrømme, at man ikke var i stand til at betale personalets lønninger for januar.

Germanias datterselskaber Swiss Germania Flug AG og Bulgarian Eagle, som også ejes af Karsten Balke, er ifølge selskabet ikke påvirket af konkursbegæringen. Germania-gruppen beskæftiger i alt omkring 1.300 medarbejdere.

37 fly i flåden
Germania havde 37 fly i sin flåde fordelt på Airbus A319, Airbus A321 og Boeing 737, og selskabet fløj især med tyske ferierejsende til destinationer i Sydeuropa, Nordafrika og Mellemøsten. Germania transporterede over fire millioner passagerer om året.

Selskabets sidste flyvning blev ST3711, som fløj fra Fuerteventura mandag aften og landede i Nürnberg kl. 01.08 natten til tirsdag.

Flyselskabet beder passagerer, der har booket billetter med selskabet som led i en pakkerejse, om at kontakte deres rejsearrangør for at finde alternative flymuligheder.

Relaterede artikler:

Tysk lavpris- og charterselskab i akutte problemer

Airberlin-kreditorer vil holde Etihad ansvarlig

Officielt: Primera Air er konkurs