(Foto: Air France)

Air France pilotstrejke fortsætter

Piloterne i Air France har besluttet at fortsætte strejken frem til den 26. september. I dag aflyses fem flyvninger på ruten mellem København og Paris.

I dag er det en uge siden, at piloterne hos Air France indledte en strejke i protest mod det franske flyselskabs planer om at flytte en del af aktiviteterne over i datterselskabet Transavia France, hvor overenskomsterne er billigere.

Oprindeligt var strejken fastsat til at vare fra den 15. til den 22. september, men piloterne har sammen med deres respektive fagforeninger besluttet at forlænger aktionen frem til og med fredag den 26. september.

Dermed er der udsigt til en ny kaotisk uge for Air France og selskabets passagerer. I dag har Air France aflyst fem afgange på ruten mellem København og Paris. Fra København aflyses kl. 06.55 og 15.25, men der ikke vil være flyvninger fra Paris-Charles de Gaulle kl. 10.20, 17.40 og 20.45.

Air France oplyser, at det kun er egne flyvninger, der er berørte, mens datterselskabet HOP og samarbejdspartnerne KLM og Delta ikke vil være omfattet af konflikten. Netop HOP flyver mellem Paris og Billund, hvorfor denne rute indtil videre har været undtaget fra konflikten.

Varslingsfrist på 48 timer
I Frankrig har man en særlig lovgivning (Diard-loven, red.) der betyder, at piloterne skal give meddelelse med en frist på 48 timer, hvis de har planer om at strejke. Loven blev oprindeligt lavet for at minimere følgevirkningerne ved strejker.

Blandt på grund af Diard-loven har det været muligt for Air France at gennemføre op imod 60 procent af samtlige flyvninger i sidste uge.

Air France understreger dog, at der kan forekomme ændringer i fartplanen i sidste øjeblik, hvorfor alle passagerer opfordres til at sikre sig, at flyet er i rute, førend man tager til lufthavnen.

Endelig opfordrer flyselskabet til, at passagererne i videst muligt omfang forsøger at udskyde deres rejseaktiviteter til et senere tidspunkt. Det er uden omkostninger for passagererne at ændre rejsen frem til den 12. oktober.