Air France strejke er aflyst

Den tidligere bebudede strejke fra 28. – 31. marts blandt kabinepersonalet hos Air France er aflyst igen. Hovedparten af de seks fagforeninger, der organiserer kabinepersonalet, har trukket strejketruslen tilbage.

Den varslede strejke blandt kabinepersonalet hos Air France forsvandt lige så hurtigt som den blev kendt. Air France nåede aldrig officielt at bekræfte, atselskabet stod foran enstrejketrussel, men efterretningerne nåede markederne via franske netmedier.

Det var de to store magtfulde fagforeninger La CGTog SUD Aerian, der stod i spidsen for den planlagte aktion, der skulle afvikles mere eller mindre samtidigt med anden fase af British Airways-strejken.

Kabinepersonalet var utilfredse med de besparelser, som Air France havde fremlagt i den såkalde NEO (New European Offer)-plan, der træder i kraft den 1. april. Denne plan indeholder en opgradering af selskabets produkt på kort- og mellemdistanceruterne med bl.a. genintroduktion af varme måltider på alle flyvninger over 2 timer og 40 minutter. Det skulle ske samtidig med reduktion af ét kabinemedlem på alle flyvninger med Airbus A319.

Men det lader til, at Air France er sluppet med skrækken i første omgang, således at Påske-trafikken er sikret for selskabet.