(Foto: Air France)

Air France tester trådløst internet

Air France vil næste år starte en forsigtig test af trådløst internet på to mellemdistancefly.

Air France følger i fodsporet på flere andre flyselskaber og gør klar til at lancere trådløst internet ombord på sine fly. Franskmændene lægger dog blødt ud med at teste teknologien ombord på to af sine Airbus A320-fly.

Testen vil vare tre måneder og blive gennemført i samarbejde med det franske teleselskab Orange.

Dermed vil passagerer på udvalgte kort- og mellemdistanceflyvninger være i stand til at surfe på internettet, læse deres e-mails, se live tv eller nyde deres yndlings tv-serie. Passagererne vil kunne bruge deres bærbare computere, tablets eller smartphones til at oprette forbindelse via Wi-Fi til internettet eller en portal, der tilbyder et bredt udvalg af underholdning som live tv, film, serier og musik samt praktisk information til at gøre rejsen nemmere.

“At være permanent forbundet er blevet en integreret del af mange af vores kunders hverdag, især for forretningsrejsende på vores korte og mellemlange flyvninger. Med dette tilbud ombord på vores fly, ønsker vi at forblive på forkant med udviklingen inden for den digitale teknologi,“ siger Frédéric Gagey, administrerende direktør for Air France.

Går forsigtigt frem
Med testen på sølle to fly går Air France særdeles forsigtigt frem sammenlignet med andre flyselskaber, som har igangsat store udrulninger fra starten. Ikke altid med det bedste resultat. Hos SAS har man eksempelvis måtte sætte udrulningen på pause efter at have installeret teknologien på 10 Boeing 737-fly. Kvaliteten var ganske enkel ikke god nok.