Air Greenland varsler prisstigninger

Forhøjede brændstofpriser på Grønland betyder, at Air Greenland får en årlig ekstra regning på 15 mio. kroner. Derfor er der prisstigninger på vej.

Den suverænt største olieforsyningsvirksomhed i Grønland hedder KNI A/S Polaroil. Det er også denne virksomhed, der leverer flybrændstof til de fly og helikoptere, der trafikerer i de grønlandske lufthavne og heliports.

Den 1. august hævede KNI A/S Polaroil brændstofpriserne med op til 10 procent, hvilket således også vil få betydning for de flyselskaber, der opererer til og fra Grønland.

Det største flyselskab er Air Greenland, der kan forvente en ekstra regning på 15 mio. kroner årligt til brændstof.

“For at sige det som det er, så er det svært at forestille sig, at det ikke på en eller anden måde kommer til at ramme kunderne forstået på den måde, at en stor del af de 15 millioner kroner jo skal dækkes af enten der, der køber billetter, eller af dem, der har post og fragt med os,“ siger Mads Christensen, der er HR-chef i Air Greenland til Radioavisen.

Air Iceland og Greenland Express rammes også
Det er ikke alene Air Greenland, der vil blive ramt af de højere brændstofpriser. Samtlige flyselskaber, der opererer til og fra Grønland, kommer til at øge omkostningerne til de gyldne dråber.

Fra Aalborg flyver Greenland Express Air til Kangerlussuaq og Narsarssuaq via Keflavik, mens Air Iceland fly Kulusuk, Narsarssuaq, Nuuk og Ilulissat.

KNI Polaroil, hvis hovedkontor ligger i Sisimiut, driver samlet 69 tankanlæg i byerne og i bygderne samt et importanlæg.

Prisstigningerne betyder, at en liter diesel nu koster 6,65 kroner, benzin 6,50 kroner og petroleum 6,76 kroner, så der er stadig et stykke vej til de noget højere brændstofpriser i Danmark.