Airbus A220-300 fra airBaltic. (Foto: airBaltic)

AirBaltic åbner ny rute til København

Fra sommeren 2019 bliver det muligt at flyve direkte med airBaltic mellem Tallinn og København. Dermed optrappes den baltiske luftkrig.

Der er udsigt til en udvidelse af den baltiske luftkrig, hvor der kæmpes om flytrafikken mellem Skandinavien og Baltikum. Kombattanterne er SAS, Norwegian, lettiske airBaltic samt estisk-polske Nordica.

AirBaltic har aldrig lagt skjul på, at selskabet ønsker at være et pan-baltisk flyselskab, og nu har man taget det næste skridt ved at etablere sig på ruten mellem Tallinn og København. Det sker fra den 2. juni 2019, hvor selskabet i første omgang vil tilbyde fire ugentlige afgange i hver retning.

Der flyves på mandage, onsdage, fredage og søndage fra Tallinn kl. 14.00 med ankomst i Københavns Lufthavn kl. 14.40. Returflyvningen finder sted kl. 15.25 med ankomst i Tallinn Lufthavn kl. 18.00 lokal tid.

Det bliver airBaltics meget populære Airbus A220-300 (tidligere Bombardier CS300, red.), der skal benyttes på ruten. Flyet er ekstremt støjsvagt og er indrettet med plads til 145 passagerer.

“Tallinn er globalt kendt for sit levende kulturliv og den gamle midderalderlige bydel, hvilket er en unik kombination, der er værd at opleve. Derfor glæder det os fremover at kunne forbinde København med to byer i Baltikum, henholdsvis Riga og Tallinn,” siger administrerende direktør Martin Gauss fra airBaltic.

Øget konkurrence
Fra København til Tallinn flyver SAS i forvejen to gange dagligt med 90-sæders Bombardier CRJ900 opereret af irske CityJet. Den 27. april i år åbnede Nordica med 11 ugentlige afgange på ruten, så der er udsigt til øget konkurrence, når airBaltic gør sin entré.

Også på ruten mellem Tallinn og Stockholm er der hård konkurrence. Her tilbyder de tre selskaber samlet op til 10 daglige afgange mellem de to byer. Anderledes ser det ud mellem Tallinn og Oslo, hvor Nordica tilbyder to daglige afgange suppleret af en daglig afgang fra Norwegian.

AirBaltic flyver til fem destinationer i Skandinavien. Således flyves der i dag fra Riga til København, Billund, Stockholm, Gøteborg og Oslo samt fra Tallinn til Stockholm og Oslo.

Udover den nye rute fra Tallinn til København, vil airBaltic også øget antallet af frekvenser til Billund. Fra sommertrafikprogrammet 2019 flyves der 10 gange om ugen mod syv gange i dag.

 

Relaterede artikler:

AirBaltic køber 30 nye fly

AirBaltic i ny offensiv fra Tallinn

Ny Nordica-rute til København