airBaltic øger fra Billund

Det lettiske luftfartsselskab airBaltic øger sommerprogrammet ud af Billund. Fra 1. juni vil airBaltic flyve hver dag fra Billund til Riga, hvor man lige nu kun har tre afgange. Sidste sommer havde airBaltic fem ugentlige afgange fra Billund.

Billund Lufthavn kan vente endnu flere afgange til sommer. Fra den kommende sommersæson vil det lettiske, nationale flyselskab airBaltic, således øge antallet af afgange mellem Billund og Riga.

Forøgelsen fra airBaltics side sker for at gøre det mere attraktivt at rejse via North Hub Riga til og fra selskabets 60 destinationer i Baltikum, Finland, mellemøsten, Rusland og CIS.

“Danmark er et vigtigt marked for airBaltic. I forhold til Billund vil vi øge frekvensen til daglige afgange til fordel for både fritids- og forretningsrejsende,” siger Martin Gauss, der er CEO i airBaltic.

Ifølge planerne vil airBaltic øge sin Riga-Billund service tilsyv ugentlige fly.

“Dette giver mange muligheder fra Billund, blandt andet til Helsinki,” siger Area Sales Manager i Danmark, Jan Nielsen.

Samtidig har airBaltic netop modtaget prisen som næstmest præcise europæiske regionale luftfartsselskab af FlightStats, med 9 ud af 10 fly til tiden.

Billund-Riga flyves i øjeblikket tre gange ugentligt, og sidste sommer fløj man 5 ugentlige afgange og fra 1. juni i år flyves der altså 7 ugentlige afgange. Fra København flyves derderimod tre gange dagligt til Riga.

Lysere udsigter

Fremtiden tegner sig efterhånden mere lys for det letttiske luftfartsselskab, der sidste år var fanget i en månedlang og opslidende konflikt mellem den tidligere medejer og topchef, tyske Bertolt Flick på den ene side og den lettiske regering på den anden side.

Den lettiske regering tvang Bertolt Flick til at fratræde som chef for selskabet forud for en kapitalforhøjelse på omkring 615 millioner danske kroner i december sidste år.

Air Baltic Corporation blev etableret i 1995 i samarbejde med SAS og selskabet har i dag 34 fly fordelt på seks Boeing 737-500, otte Boeing 737-300, to Boeing 757-20, otte Bombardier Q400Next Gen og ti Fokker 50.

Netop kapitalforhøjelsen skal dog bane vej for at airBaltic reducerer flåden med 10 fly i 2012 så man kan strømline strømline flåden med nye Bombardier Q400NG og enten NetxtGeneration fly af typerne Boeing 737 eller Airbus A320. Det er antageligt Fokker F50-flyene, der skal tages ud af produktion i løbet af 2012.