AirBaltic opruster på danske ruter

Lettiske airBaltic opruster med større fly på ruten fra Riga til Billund og flere flyvninger på ruten til København.

Når sommerfartplanen træder i kraft i slutningen af marts skruer airBaltic gevaldigt op for kapaciteten på sine to danske ruter fra Riga til Billund og København sammenlignet med sommerprogrammet 2013.

Den kraftigste ekspansion finder sted på ruten til Billund, som airBaltic flyver seks gange om ugen. Her skifter selskabet flytype fra Dash8-Q400 fly til Boeing 737-500. Det betyder en forøgelse i antallet af ledige sæder på 66 procent fra 76 til 126 sæder på hver flyvning.

På ruten fra Riga til København skruer airBaltic op fra 20 til 23 ugentlige returflyvninger mellem den danske og den lettiske hovedstad. Selskabet bruger i dag Q400-fly på ruten. Men fra forårsfartplanens ikrafttræden vil Boeing 737-500 være den dominerende flytype på ruten.

Bergen barberes ned
Tiltagene er del af en større oprustning på en lang række europæiske ruter. Således erstatter airBaltic Q400 med Boeing 737-500 på ruter til byer som blandt andet Stockholm, Oslo, Berlin, Hamburg, Moskva og Wien. På 10 ruter til blandt andet Prag, Wien, Rom og Amsterdam indsætter selskabet flere frekvenser.

Endelig så reducerer selskabet sin kapacitet på syv ruter sammenlignet med sommerprogrammet 2013. Det gælder blandt andet på ruterne fra Riga til Bergen og Stavanger. Bergen-ruten barberes således ned fra seks til to ugentlige rotationer. På ruten til Stavanger reducerer airBaltic fra 4. juni til 28. september antallet af flyvninger fra seks til fem om ugen.