Airbus A220-300 fra airBaltic. (Foto: airBaltic)

AirBaltic sætter ny passagerrekord

I 2018 nåede airBaltic op over fire millioner rejsende, hvilket er første gang i flyselskabets historie. Der er samtidig stor passagervækst i forhold til året forinden.

4.135.711 passagerer.

Så mange steg om bord på flyene fra airBaltic i løbet af 2018. Det er dermed første gang, airBaltic runder fire millioner passagerer på et år.

Det lettiske flyselskab havde en passagervækst på hele 17 procent sidste år i forhold til 2017, hvor 3.523.300 passagerer rejste med selskabet.

”Vores flyselskab har en stærk og effektiv hybrid-forretningsmodel, loyale passagerer og dedikerede medarbejdere. Udover vores nye fly var vi i stand til at fortsætte vores bæredygtige vækst og bygge grundlaget for fremtidens succes,” siger Martin Gauss, koncernchef i airBaltic, i en pressemeddelelse.

“I 2019 vil vi fortsætte med at vokse ved at tilføje mindst seks nye ruter og yderligere kapacitet på forskellige andre destinationer. Fra Riga indleder vi flyvninger til Dublin, Stuttgart og Lviv. Vi vil også fortsætte med at øge vores tilstedeværelse i Tallinn ved at tilføje flyvninger til Malaga, Bruxelles og København.”

Med over fire millioner passagerer sidste år er airBaltic kommet op i top 30 over de største europæiske flyselskaber. Det lettiske flyselskab har lagt sig på siden af Icelandair, hvad angår antal årlige passagerer.

Mest punktlige flyselskab
I 2018 gennemførte airBaltic 56.261 flyvninger mod 50.093 i 2017. Det giver en vækst på 12 procent. AirBaltic havde en load factor, der viser antallet af passagerer i forhold til udbudte sæder, på 75 procent mod 76 procent i 2017.

I december sidste år transporterede airBaltic 292.765 passagerer, hvilket var 11 procent mere end i december i 2017.

I begyndelsen af året meddelte analytikere fra luftfartsvirksomheden OAG, at airBaltic var det mest punktlige flyselskab i Europa i 2018. Samtidig var flyselskabet det næstmest punktlige i hele verden. Analytikerne fandt de mest punktlige flyselskaber sidste år ved at analysere over 58 millioner flyvninger.

AirBaltic har været det mest punktlige flyselskab i Europa i de sidste fem år i træk. Det lettiske selskab betjener over 70 destinationer fra Riga, Tallinn og Vilnius. Flyselskabet råder over i alt 34 fly – herunder 14 Airbus A220-300, otte Boeing 737 samt 12 Bombardier Q400NG.

Overvejer et datterselskab
I øjeblikket har airBaltic overvejelser om at etablere et datterselskab i et andet europæisk land – og samtidig overføre 30 nye Airbus A220-300 til det nye selskab. Det har koncernchef Martin Gauss fortalt til nyhedsbureauet Bloomberg.

AirBaltic vil formentlig finansiere et datterselskab via private investorer. Beslutningen om et eventuelt datterselskab forventes taget inden årets udgang, lyder det. Flyselskabet har fast ordre på 36 nye Airbus A220, mens der er option på yderligere 30. AirBaltic meddeler, at nogle af flyene skal have base uden for de tre baltiske lande, Letland, Estland og Litauen, på grund af markedsmætningen i disse lande.

I 2022 forventer airBaltic at have en flåde bestående udelukkende af A220-fly. Selskabets nuværende B737- og Bombardier-fly forventes således solgt. Når airBaltic konverterer de 30 A220-fly på option til fast ordre, vil leveringen af disse ske efter 2022.

 

Relaterede artikler:

AirBaltic øger presset på Nordica

Stærkt halvårsresultat fra airBaltic

AirBaltic vil åbne baser uden for Baltikum

AirBaltic ser basis for langruter fra Baltikum

AirBaltic bliver femstjernet flyselskab