Bombardier Q400 fra airberlin.

Airberlin øger med over 50 procent i Billund

Fra den 1. maj næste år vil Airberlin indsætte større fly på ruten mellem Billund og Berlin. Sædekapaciteten øges med 52 procent.

Det tyske Oneworld-flyselskab Airberlin åbnede i slutningen af marts en rute mellem Billund og Tegel-lufthavnen i Berlin. Til næste forår udvider selskabet kapaciteten ved at indsætte større fly med 76-sæder.

Fra den 1. maj 2015 vil Airberlin således benytte selskabets egne Bombardier Q400 turbopropfly i stedet for det SAAB 2000-fly med plads til 50 passagerer, som det schweiziske flyselskab Etihad Regional hidtil har opereret på vegne af Air Berlin.

Dermed øges den årligt udbudte kapacitet fra 36.000 til næsten 55.000 sæder, hvilket er en øgning på 52 procent.

SAAB-flyene har en gennemsnitsalder på omkring 20 år, mens Q400-flyene hos Airberlin i gennemsnit har en alder på otte år, hvorfor det ikke alene er kapaciteten der udvides, men også produktet, der bliver forbedret.

Kan bookes, selvom ændring ikke er bekræftet
Tidtabellen og flyvetiden vil være uændret. Der flyves alle ugens syv dage fra Berlin kl. 13.05 med ankomst i Billund kl. 14.10. En time senere går flyet retur mod Berlin, hvor det lander kl. 16.15.

Tidtabellen samt ændring af flytypen har dog ikke været muligt at få bekræftet fra hverken Billund Lufthavn eller Airberlin. Ingen af selskaberne har svaret tilbage på de henvendelser, som CHECK-IN.dk rettet til dem i fredags.

Under alle omstændigheder er de nye Bombardier Q400-fly blevet opdateret i GDS-reservationssystemerne og kan således bookes fra i dag.

Airberlin råder i øvrigt over 17 fly af typen Bombardier Q400, og alene 10 af disse er ejet af Billund-baserede Nordic Aviation Capital og udlejet herfra til det tyske flyselskab.