Airbus A380 også til Billund Lufthavn

Onsdag den 15. september er dagen, hvor flyentusiater over det meste af Skandinavien får opfyldt drømmen om at opleve megajumboen Airbus A380 på nært hold. Efter besøget i de skandinaviske hovedstadslufthavne lægger Lufthansa-flyet vejen forbi Billund med et ‘low pass’ over lufthavnen.

Verdens største passagerfly kommer til Skandinavien den 15. september. Det sker som et led i træningsflyvning hos Lufthansa, der for blot få måneder siden har taget kæmpeflyet i rutedrift.

Planen er et kort besøg i lufthavnene i København, Stockholm-Arlanda, Helsinki-Vanta og Oslo-Gardermoen. Men nu er det lykkedes at få flyet til at lave et såkaldt ‘low-pass’ over Billund Lufthavn på hjemturen fra Oslo til Frankfurt.

Det såkaldte ‘low-pass’ vil betyde, at kæmpeflyet vil flyve hen over startbanen i mindre end 50 meters højde.

Flyetforventes at kommeforbi Billund Lufthavnmellem kl. 19.45 og 20.15 onsdag aften, hvilket er lige omkring eller efter solnedgangstid. Vejret vil derfor spille en stor rolle for, om det vil være skumring eller tusmørke, der danner kulisse for arrangementet.

Flyet kan opleves fra lufthavnens udsigtsbalkon på 2. sal over check-in området. Herudover har Billund Lufthavn og Lufthansainviteret særligt indbudte gæster til at overvære arrangementet fra konferenceområdet “Meetings“. Alle der møder op i lufthavnen deltager i en konkurrence om en returbillet med Lufthansa til Johanneburg i Sydafrika. Naturligvis skal vinderen rejse med Airbus A380.

Lufthansa og Billund Lufthavn gør endnu engang opmærksom på, at der er tale om en træningsflyvninger, hvorfor der kan forekommet ændringer i flytiderne og i programmet som helhed.

Lufthansa er i forvejen en af de større operatører i Billund Lufthavn. Tre gange dagligt tilbyder det tyske luftfartsselselskab forbindelse mellem Billund og Frankfurt.