Alsie Express igang med spot-charter

Det sønderjyske indenrigsflyselskab Alsie Express vil ind på markedet for spot-charter med selskabets reservefly. De første ture flyves netop i disse dage.

I disse dage er fodboldspillerne fra Esbjerg Fodbold Klub draget til Belgien for at spille med i Europa League-grundspillet. Og turen er ikke blot en stor begivenhed for klubben og dets fans. Det er også stor begivenhed for det sønderjyske luftfartsselskab Alsie Express. Esbjerg-spillerne, der torsdag aften mødte belgiske Standard Liege på udebane, flyver nemlig frem og tilbage med det ene af Alsie Express’ to ATR72-500 fly.

Det er første gang Alsie Express på den måde lejer sine fly ud på markedet for spot-charter, hvor man gennemfører en enkel returflyvning for en virksomhed, offentlig myndighed eller sportsklub.

Lave mere af
Alsie Express startede i midten af juni med at flyve på indenrigsruten mellem Sønderborg og København. For at sikre en stabil drift og et pålideligt produkt, valgte Alsie Express fra starten at anskaffe to ATR72-500 fly, selvom trafikprogrammet med fem daglige returflyvninger på hverdage og to flyvninger lørdag og to søndag, uden problemer kunne gennemføres med ét fly.

I de forgangne tre måneder har selskabet benyttet de to fly lidt på skift på ruten. Nu er operationen imidlertid kørt så meget ind, at Alsie Express for første gang bevæger sig ind på spotmarkedet for at finde flere opgaver til fly nummer to.

”Det er noget vi gerne vil lave mere af i fremtiden. Men på nuværende tidspunkt opsøger vi ikke aktivt kunder og aftaler. Vi mangler lige at få de sidste detaljer på plads. Vi har blandt andet brug for mere crew,” forklarer direktør Henrik Terkelsen fra Air Alsie, som er moderselskab for Alsie Express.

Kender hinanden godt
Med entreen på spot-markedet vil Alsie Express begynde at konkurrere med Danish Air Transport (DAT), der henter en stor del af sin omsætning fra spot-charter. Og de to selskaber kender allerede hinanden godt.

Da Alsie Express i juni i år gik ind på ruten mellem Sønderborg og København, fløj DAT i forvejen på ruten. Efter godt en måned valgte DAT at trække sig fra ruten, da man vurderede, at flyet var bedre brugt på andre og mere rentable opgaver.