Alsie Express kigger mod udlandet

Alsie Express ser på mulighederne for udenrigsruter fra CPH og interline-aftaler med SAS og et oversøisk flyselskab.

En ekstra tidlig morgenafgang fra Sønderborg til Købehavn, udenrigsflyvning fra CPH i løbet af dagen og tilbage til Sønderborg om aftenen. Det er et af de scenarier, som Alsie Express ser på for udnyttelse af det ene af selskabets to ATR72-fly. Det andet fly passer trofast selskabets eneste rute mellem Sønderborg og København, mens søsterflyet mest står standby og kun i begrænset omfang udlejes til ad hoc-charteropgaver.

Men nu er Alsie Express i fuld gang med at se på mulighederne for at udnytte flyet til ruteflyvning. Det lokale sønderjyske erhvervsliv er glade for Alsie Express’ morgenafgang kl. 7.15 fra Sønderborg på hverdage. Den passer godt til møder i København kl. 9. Men de sønderjyder, der skal videre ud i verden med fly fra Københavns Lufthavn, kunne godt tænke sig en afgang fra Sønderborg kl. 6.30.

”Vi ser på om flyet kunne tage sig af den afgang og så bruges til at flyve noget udenrigsflyvning fra København i løbet af dagen,” forklarer rutechef Peter Høgh fra Alsie Express.

Trække folk til Sønderborg
En anden mulighed kunne være at åbne udenrigsruter fra hjemmebasen i Sønderborg til destinationer i Tyskland og det øvrige centraleuropa.

”Motorvejen til Hamborg er ved at blive repareret. Det skaber store køer nordfra for dem, der skal til lufthavnen i Hamborg. Derfor ser vi på muligheden for at trække folk fra Nordtyskland til Sønderborg og flyve dem sydpå herfra,” fortæller Peter Høgh.

Alsie Express er et datterselskab af Air Alsie. Peter Høgh er fornylig hentet hjem fra Air Alsies kontor i Schweiz for at styre ruteflyoperationen i ”expressen”.

Efterlyst længe
I løbet af marts måned forventer Alsie Express at blive koblet på Amadeus-reservationssystemet. Noget som selskabet har arbejdet på siden ideen om et sønderjysk flyselskab blev født for over et år siden under navnet Mojn Express. Den 17. juni sidste år gik selskabet, nu omdøbt til Alsie Express, i luften på ruten mellem Sønderborg og København.

”Vi glæder os meget til at komme med i Amadeus. Det er noget, som rejsebureauerne og de store virksomheders rejseafdelinger længe har efterlyst,” siger Peter Høgh.

Checke ind hele vejen
I forlængelse af Amadeus-opkoblingen ligger etablering af interlineaftaler med flyselskaber i Københavns Lufthavn. Aftaler, der vil gøre det muligt at checke bagage ind hele vejen fra Sønderborg til slutdestinationen ude i Europa eller verden.

I dag skal de rejsende med Alsie Express, som skifter fly i Københavns Lufthavn, selv transportere deres kufferter fra indenrigsterminalen og over i Terminal 2 eller 3, hvor kufferterne skal checkes ind på ny. Men Alsie Express arbejder ihærdigt på, at det snart bliver fortid. I hvert fald hvis passagererne flyver videre fra København med lufthavnens største operatør, SAS, eller et unavngivent oversøisk flyselskab.

”Processen med SAS er i gang. Og vi har en aftale om, at det gør vi. Desuden er vi i dialog med et oversøisk flyselskab” siger Peter Høgh.

Han vil ikke ud med et navn på selskabet, men kvalificerede gæt kunne være Singapore Airlines, Qatar Airways, Emirates eller Thai Airways.