Alsie Express vil ikke med i priskrig

Danish Air Transport lancerer familiebilleter samt returbilletter for 699 kroner på ruten mellem Sønderborg og København. Konkurrenten Alsie Express ønsker ikke at reagere på det nye prisudspil fra DAT.

Kommer der ikke sol og varme fra oven, så bliver sommeren på en eller anden måde alligevel noget varm for de to flyselskaber, der konkurrerer på ruten mellem Sønderborg og København.

Danish Air Transport (DAT) har netop lanceret en sommerkampagne, der blandt andet går ud på, at man i perioden fra den 1. juli til den 11. august kan købe sommerbilletter til særlig nedsat pris.

DAT lokker således med en returbillet fra Sønderborg til København for kun 699 kroner. Til familierne har DAT sammenstrikket et særligt tilbud på 1.500 kroner for en returbillet gældende for to voksne og to børn.

“Erfaringen fra sidste år har gjort, at vi også i år flyver et reduceret sommerprogram. De fleste af vores passagerer er forretningsrejsende, og juli måned er ferietid for de fleste,“ fortæller Jesper Rungholm, der er administrerende direktør i DAT.

Ønsker at fremstå seriøse
At DAT kan have gjort erfaringer fra sommertrafikprogrammet 2012 virker besynderligt, al den stund, at flyselskabet valgte at indstille ruten i hele sommerferieperioden sidste år. Erfaringen kan således have været, at det var en forkert beslutning, siden man vælger at flyve med reduceret trafikprogram i år.

Hos den nystartede konkurrent Alsie Express har man ingen planer om at gå ned i pris på selskabets to daglige frekvenser i skolernes sommerferie. Her vil priserne stadig være henholdsvis 495, 995 og 1.450 kroner for en enkeltbillet.

“Vi ønsker ikke at gå ind i en egentlig priskrig med DAT. Det er deres valg, hvis de vælger at sænke priserne yderligere. Vi ønsker at fremstå seriøse og være ærlige omkring vore priser,“ sagde administrerende direktør Henrik Therkelsen fra Alsie Express til CHECK-IN.dk i forbindelse med indvielsesflyvningen for 14 dage siden.

Faktum er, at der i børnenes skoleferie samlet vil være 23 ugentlige afgange på ruten i hver retning, hvilket er mere, end tidligere på året, hvor DAT var alene på ruten. Sommeren bliver derfor varm i Sønderborg – uanset vejret.