American Airlines Boeing 777-300ER (Foto: AA)

American Airlines bliver mere amerikansk

Det amerikanske flyselskab American Airlines kunne i sidste uge afsløre nyt logo design til flyene. Der bliver mere ‘stars and stripes’ over det ærke-amerikanske selskab.

Hos Oneworld-flyselskabetBritish Airways er “Union Jack“ det særlige kendetegn på halerne af flyene. Den amerikanske samarbejdspartner American Airlines har givetvis ladet sig inspirere af sin britiske kollega. Der er i hvert fald klare nationale symboler i det nye flydesign, som det amerikanske flyselskab præsenterede i sidste uge.

Væk er det polerede sølvfarvede look på flyene, og ørnen er afløst af et logo, der har reminiscenser af den stolte rovfugl, men som har et helt andet og moderne udtryk. Endelig er AA-forkortelsen forsvundet, så der ikke længereer forvekslinger medbehandling af alkoholisme.

American Airlines har siden den 29. november 2011 været under den særlige amerikanske “Chapter 11“ kreditorbeskyttelse, og selskabet er på det seneste rygtedes på vej mod en fusion med US Airways. Med navnene “American“ og “US“ kan det vist ikke blive mere amerikansk.

Vores nye logo og bemaling er designet til at afspejle den passion for fremskridt og skyhøje ånd, som er helt unik for American. Vore grundfarver rød, hvid og blå – er blevet opdateret for at afspejle en mere levende og imødekommende ånd. Den nye hale, med striber, derflyver stolt, er enklar understregning af den amerikanske oprindelse og navn. Og logoet på vore fly, enopdateret ørn, omfatter de mange ikoner, som folk er kommet til at associere med American, herunder ‘A´et’ og stjernen,“ forklarer Virasb Vahidi, der er COO hos American Airlines.

På vej mod yngre flåde
American Airlines forventer de kommende år at tage imodop imod500 nye fly. Alene i år kommer der 60 nye fly ind i flåden, hvilket allerede markeres den 31. januar, når American modtager den første af flerenye Boeing 777-300ER fly.

Det er også tiltrængt, da den nuværende flyflåde har en gennemsnitsalder på over 14 år. Udover 17 langdistancefly af typen Boeing 777 forventer American at tage imod mere end 100 nye eksemplarer af Boeing 737-800 flyet. Der er også placeret store ordrer hos europæiske Airbus, hvor 130 A320neo samt 130 fly i den traditionelle A320-serie vil blive leveret over de kommende år.

American Airlines sigter derfor imod at kunne præsentere en af de yngste og mest moderne flyflåder blandt amerikanske flyselskaber i løbet få år.

Selskabet flyver i dag til flere end 260 lufthavne i over 50 lande, heraf100 internationale destinationer. Hver dag sendes 3.500 American-fly på vingerne fra selskabets hubs i Chicago, Dallas/Fort Worth, Los Angeles, Miami og New York.