(Foto: Kåre Thor Olsen)

Apollo kæmper for salg af rejser fra Odense

Med et samlet oplæg på 6.000 charterrejser fra Odense Lufthavn den kommende sommer er rejsearrangøren Apollo kommet på en stor opgave. Indtil videre er 40 procent af oplægget solgt, men Apollo kæmper sammen med den nye lufthavnschef for at få mere gang i salget.

Den 1. februar tiltrådte Peter Høgsberg som ny lufthavnschef i Odense Lufthavn, der fungerer som charterlufthavn for rjsearrangørerne Apollo og Spies.

Den nye lufthavnschef, der har en fortid som selvstændig konsulent i lufthavnsbranchen og flysælger ved Air Alpha, forsøger sammen med Apollo at sætte skub i interessen for at rejse fra den fynske lufthavn.

I en pressemeddelelse fra Apollo med overskriften “Billigere fra Odense end fra Billund“ fremhæver den nye lufthavnschef en hyggelig lufthavn med gratis parkering som de største fortrin. Ifølge Apollo appellerer lufthavnen til mange rejsende fra trekantsområdet.

”Odense Lufthavn giver en række fordele, som mange køber ind på. De allerfleste af rejserne er billigere end tilsvarende rejser ud af Billund Lufthavn, parkeringen er gratis i Odense Lufthavn, og vi ved herudover fra sidste års langt mindre oplæg, at det er populært at rejse ud af en lille, hyggelig og ustresset lufthavn – specielt for de mange børnefamilier, der har rigeligt fart på i hverdagen”, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef hos Apollo.

Postulatet om, at børnefamilier, der har en travl hverdag foretrækker en lille hyggelig lufthavn, kommer i første omgang til at stå for Apollo´s egen regning. Påstanden kan næppe dokumenteres og virker lidt søgt.

Apollo tilbyder 6.000 sommerrejser ud af Odense Lufthavn denne højsæson, og på nuværende tidspunkt har rejsearrangøren solgt cirka 40procent af samtlige rejser, hvilket kan virke noget beskedent. Det på trods af, at Apollo har prissat rejserne fra Odense lavt for at stimulere markedet. Der er således billigere at rejse fra Odense til Kreta, Mallorca, Bulgarien og Skiathos end fra Billund Lufthavn.

”Rejsemarkedet er styret af udbud og efterspørgsel, som det er tilfældet i de fleste andre brancher. Men herudover har vi naturligvis en favorabel prissætning på Odense-rejserne, fordi det er første højsæson, at Apollo har så stort et oplæg, og vi gerne vil gøre rigtigt mange fynboer opmærksomme på både destinationer og gode priser. Uden at vi dog kan gå på kompromis med det rentable hensyn”, fortæller Rikke Koks Andreassen.

Omkring 80 procent afde rejsende, der booker ud af Odense Lufthavn, er fra Fyn. Den resterende del kommer fra trekantsområdet i Jylland.

”Jeg er i sagens natur meget begejstret for Apollo´s rekordstore rejseoplæg ud af Odense Lufthavn denne sommer, og specielt i et år hvor jeg er nyudnævnt lufthavnschef er det glædeligt, at der sker så meget herude. Men det er også en udfordring med 6.000 sommerrejser, og jeg håber inderligt, at så mange fynboer som muligt vil bakke op om det flotte initiativ, så vi over årene kan udvide med endnu flere destinationer og afgange og få skabt en endnu mere driftig og aktivitetsskabende lufthavn”, udtaler lufthavnschef Peter Høgsberg.

Apollo har siden 2007 fløjet til Kreta og Bulgarien fra Odense Lufthavn, hvor lufthavnens bane blev forlænget til 2000 meter.

Fra den 27. juni og seks uger frem vil konkurrenten Spies med en Airbus A321 fra Thomas Cook Airlines Scandinavia flyve direkte til Antalya-lufthavnen i Tyrkiet. Flyet har plads til 177 passagerer, og det bliver første gang nogensinde, at Spies sender gæster afsted fra den fynske lufthavn.