Arabisk forår spændte ikke ben for Apollo

På trods af den turbulens, som det arabiske forår skabte på charterdestinationer i Nordafrika, så kom Apollo i Norden ud af 2011 med et resultat på 200 mio. kroner og en lille omsætningsfremgang.

Det nordiske charterselskab Apollo fortsætter med at være en af den schweiziske rejsekoncern Kuonis væsentligste indtægtskilder. Apollo kom ud af 2011 med et resultat på 200 millioner kroner. Omsætningen steg fra 5,50 milliarder kroner til 5,54 milliarder kroner.

Omsætningen for hele Kuoni-koncernen, som er registreret på Fondsbørsen i Zürich, steg med 28 procent fra 3.984 millioner CHF til 5.111 millioner CHF og koncernen fik et resultat på 74,2 millioner CHF.

2011 har været et år med mange internationale udfordringer og begivenheder. Den globale finanskrise og det arabiske forår er især ting, som har påvirket rejsebranchen.

“For rejsebranchen, som er afhængig af, hvad der sker i verden, er det klart, at de mange udfordringer har sat dagsordenen, og set i det lys er vi naturligvis meget glade for årsresultatet. Vi står stærkt, også i svære tider”, konstaterer Mats Dahlquist, COO for Kuoni Nordic.

Folkelige protester
Det arabiske forår, hvor især Tunesien og Egypten var i fokus, fik en særlig betydning for Kuonis nordiske forretning, da de to lande er yndede destinationer for vintertrætte skandinaver. Og de folkelige protester tog fart lige da interessen for de to lande var på sit højeste.

”Det Arabiske Forår, som startede i Tunesien og bredte sig til Egypten, havde stor indflydelse på forretningen i starten af 2011, men grundet en hurtig omdirigering af gæster fra Egypten til De Kanariske Øer og Jordan lykkedes det at minimere konsekvenserne,“ forklarer Kuonis danske direktør, Stefan Vilner.

I 2011 havde Apollo og Falk Lauritsenfra Danmark 214.872 rejsende, hvilket svarer til22 procent af de 978.878 danskere, der tog på charterferie sidste år.

“Konkurrencen på det danske marked er endnu engang intensiveret med store volumener til følge, men da danskernes rejselyst blot stiger, holder vi momentum”, siger Stefan Vilner.