Sikkerhedskontrol i Københavns Lufthavn. (Foto: CPH)

Arbejdsnedlæggelse i Københavns Lufthavn er slut

Medarbejderne i sikkerhedskontrollen i CPH nedlagde onsdag morgen arbejdet i flere timer, hvilket skabte lange køer og flyforsinkelser.

Den afgående flytrafik i Københavns Lufthavn blev onsdag morgen forstyrret af en ulovlig arbejdsnedlæggelse blandt lufthavnens eget sikkerhedspersonale.

Kort efter kl. 07.00 valgte sikkerhedspersonalet at gå til fagligt møde, og det skabte hurtigt lange køer i lufthavnen.

“Jeg kan bekræfte, at der er en overenskomststridig arbejdnedlæggelse blandt lufthavnens eget securitypersonale. Passagererne skal forvente store forsinkelser, og vi ved endnu ikke, hvor længe det kommer til at vare,” sagde pressechef Kenni Leth fra Københavns Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Ledende medarbejdere betjente et enkelt sikkerhedsspor, og ved 08.30-tiden var der ventetider på op til 25 minutter. Sidenhen blev informationerne fra kømålingen fjernet fra lufthavnens hjemmeside.

Personaleindgange også ramt
Det var ikke alene de rejsende, der blev forstyrret af arbejdsnedlæggelsen. Således måtte ansatte i virksomheder, der arbejder i lufthavnen også væbne sig med tålmodighed, da personaleindgangene også var omfattet af aktionen.

Kort før kl. 10.00 besluttede de aktionerende sikkerhedsfolk at genoptage arbejdet i lufthavnen, og på dette tidspunkt var der omkring en times forsinkelse på de fleste flyafgange fra CPH.

Lufthavnen beklager de gener, det har medført for passagererne.