Atlas Global Airbus A320-200 (Foto: Bene Riobó | Creative Commons 4.0)

Atlas Global holder fast i CPH-rute

I juni sidste år åbnede Atlas Global ruten mellem Istanbul Atatürk og Københavns Lufthavn, og det privatejede tyrkiske flyselskab holder stadig ved.

Det privatejede tyrkiske flyselskab Atlas Global fik en svært start, da man sidste år etablerede sig i Danmark. De rød/hvid-malede fly påbegyndte flyvninger til CPH den 24. juni 2016, og indvielsen af den lidt over 2.000 kilometer lange rute skete kun få dage før et stort terrorangreb i Atatürk-lufthavnen Istanbul. Angrebet kostede over 40 mennesker livet, mens langt over 200 mennesker blev såret.

Atlas Global så sig derefter nødsaget til at reducere antallet af ugentlige flyvninger fra fem til fire som følge af faldende efterspørgsel efter terrorangrebet, og flyselskabet har lige siden opretholdt samme antal flyvninger på ugedagene mandag, onsdag, fredag og søndag.

Flyselskabet blev etableret i 2001, og man iværksatte flyvninger fra den 1. juni samme år. I starten opererede selskabet kun på indenrigsruter fra hovedbasen i Atatürk-lufthavnen, men i 2004 blev rutenettet udvidet til også at indbefatte internationale flyvninger.

I 2015 skiftede flyselskabet navn fra Atlasjet til Atlas Global for at skabe en fornyelse af selskabets identitet. I forbindelse med navneskiftet blev der introduceret flere internationale flyruter, og det privatejede flyselskabs idé var at kunne tilbyde komfort og kvalitet til en bred kundegruppe.

Flåde på 27 fly
Atlas Global har i alt 27 fly i sin flåde fordelt på et enkelt Airbus A319-100, ni fly af typen Airbus A320-200 samt 17 Airbus A321-200. Det er naturligvis en miniput-flyflåde sammenlignet med den store aktør Turkish Airlines, som i alt opererer 316 fly fra Atatürk-lufthavnen.

Og Atlas Global er i skarp konkurrence med netop Turkish Airlines på ruten fra Istanbul Atatürk til Københavns Lufthavn. Turkish Airlines tilbyder tre daglige flyvninger mellem de to lufthavne, hvilket er cirka fem gange så mange ugentlige flyvninger end Atlas Global. Også flyselskabet Pegasus opererer med flere ugentlige flyvninger mellem København og Istanbul, men dette selskab flyver i stedet til Sabiha Gökcen International Airport, der ligger på den asiatiske side af den tyrkiske millionby.

I alt 16 europæiske destinationer er i Atlas Globals rutenetværk, og flyselskabet tilbyder desuden 16 destinationer i Asien (særligt Rusland og Kasakhstan) og syv destinationer i Mellemøsten.

På sine flyvninger er der foruden Economy Class mulighed for at vælge Ekonomi Plus og Business Class. På begge klasser tilbyder Atlas Global gratis sædevalg, komfortable lædersæder, fri mad og drikke samt gratis shuttle bus til lufthavnsterminalen. På Ekonomiplus er 30 kilo indchecket bagage tilladt, mens passagerer på Business Class kan medbringe 40 kilo.

CHECK-IN.dk var inviteret af Atlas Global til at prøve flyselskabets service på Business Class på ruten mellem København og Istanbul. Atlas Global betalte flyrejsen.

 

Relaterede artikler:

God service på tyrkisk Business Class

Nyt flyselskab på København-Istanbul rute