Atter italienske farver i CPH

Alitalia er netop vendt tilbage til Københavns Lufthavn efter fem års fravær. Det italienske flyselskab har allerede udvidet tidtabellen fra to til tre ugentlige afgange til Rom.

I slutningen af marts måned 2008 trak Alitalia sig ud af det danske marked, da det italienske flyselskab lukkede ruten mellem København og Milano. Det skete som følge af en økonmisk krise i selskabet, der sidenhen resulterede i en omfattende omstrukturering.

Fem år senere er Alitalia atter tilbage i Københavns Lufthavn med de genkendelige farver fra il tricolore på flyenes haler.

Alitalias tilbagevenden til Københavns Lufthavn skete den 27. marts. Der flyves med Airbus A320, der har plads til 34 passagerer på Ottima Class og 114 på Economy Class.

Oprindeligt var der planlagt to ugentlge afgange på henholdsvis onsdage og lørdage. Men fra den 18. maj til den 7. september flyves der også en rundtur om søndagen.

Lørdage og søndage flyves der fra Rom-Fiumicino lufthavnen kl. 10.00 med ankomst i København kl. 12.45. Returflyvningen finder sted kl. 13.35 med ankomst i Rom kl. 16.15. Om onsdagen afgår Alitalia-flyet fra Rom kl. 13.20 og ankommer i Københavns Lufthavn kl. 16.05. Efter en turnaround på 50 minutter letter flyet atter kl. 16.55 med ankomst i den italienske hovedstad kl. 19.35.

Datterselskab også i CPH
Ikke nok med at Alitalia atter er at finde i Københavns Lufthavn. Lavprisflyselskabet Air One, der også er en del af den italienske luftfartskoncern, genoptog sidste år beflyvningen af København fra Venedig.

Det gik åbenbart så godt, at Air One i løbet af sommertrafikprogrammet genoptager ruten. Det sker fra lørdag den 18. maj med foreløbigt en ugentlig afgang. Senere på sæsonen øges til tre ugentlige afgange frem til den 8. september, hvor Air One slutter denne sommers beflyvning af København.

Air One flyver med Airbus A320-fly med plads til 180 passagerer i en all-economy version.

På ruten mellem København og Rom flyver Alitalia i konkurrence med SAS og Norwegian. Præcis samme konkurrentsituation findes på ruten mellem København og Venedig, hvor det italienske søsterselskab vil forsøge at skumme fløden i højsæsonen.