Onsdag den 20. november samles omkring 120 repræsentanter fra den danske luftfartsbranche til den årlige luftfartskonference på Christiansborg. Partiernes transportordførere skal debattere dansk luftfarts fremtid.
Den årlige luftfartskonference på Christiansborg, der arrangeres af Erhvervsflyvningens Sammenslutning (ES-DAA), finder i år sted onsdag den 20. november i Fællessalen. Som vanligt er konferencen kommet i stand med hjælp fra den tidligere transportminister Hans Chr. Schmidt (V).
De omkring 120 tilmeldte deltagere fra alle dele af luftfartsbranchen i Danmark kan se frem til et program, hvor der fokuseres på status for dansk luftfart, grøn flyvning samt en politisk debat om dansk luftfarts fremtid.
Som indflyvning til dagen har arrangørerne fokuseret på, at der lige nu er mangel på teknikere, piloter og kabinepersonale – og ikke mindst fly. Derudover er der også bekymring over, at erhvervsrejserne ikke er kommet tilbage i samme omfang som de andre markedssegmenter.
“Luftfarten er en branche i konstant forandring, men som desværre også er præget af skæve konkurrencevilkår. Som formand for Erhvervsflyvningens Sammenslutning og direktør for Sun-Air har jeg i mange år kæmpet for, at mindre luftfartsselskaber kan konkurrere på lige vilkår. Men det er en udfordring, der kun er blevet større med tiden,” siger Niels Sundberg, formand for ES-DAA.
Stor og bred deltagerkreds
Medlemmerne af ES-DAA er primært mange SMV’er i den danske luftfartsbranche, mens de største typisk hører hjemme hos Brancheforeningen Dansk Luftfart (BDL) under DI.
“Vi må fortsat huske at holde fokus på luftfartens små og mellemstore virksomheder og på uddannelse af kvalificeret personale, idet dette er fødekæden til de større luftfartsselskaber og luftfartsmæssige virksomheder,” uddyber formanden.
ES-DAA ledes af generalsekretær Dan Banja, og han kan glæde sig over den sædvanligvis store og brede tilslutning til luftfartskonferencen.
“Det er en stor tilfredshed at mærke den interesse for konferencen hos luftfartens aktører. Resultatet ses i den store deltagerkreds i panelerne til de forskellige paneler. Det bliver interessant at høre, hvordan luftfartens aktører kan bidrage til nationale og internationale klimamål og med hvilke midler, det kan lade sig gøre,” siger Dan Banja.
Dagen afsluttes med en debat om dansk luftfarts fremtid, og her deltager transportordførerne fra Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne, Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne.
Relaterede artikler:
Vil drøfte glæder og bekymringer i dansk luftfart