Fly Austrian Airlines i lufthavnen i Wien. (Foto: Florian Schmidt)

Austrian Airlines åbner rute fra Billund til Wien

Fra næste forår vil Austrian Airlines flyve tre gange ugentligt mellem Billund og Wien, og dermed kan den vestdanske lufthavn tilbyde ruter med tre af fire netværksselskaber fra Lufthansa-koncernen.

Billund Lufthavn vil i 2023 fortsætte den ekspansion, der alene i 2022 har sikret en passagervækst på lidt mere end 10 procent i forhold til niveauet fra 2019, hvilket var sidste år før coronapandemien ramte. 

Den internationale vestdanske lufthavn kan nu annoncere en ny rute med Austrian Airlines til Wien fra den 4. april 2023. Dermed suppleres Lufthansa-ruterne til Frankfurt og München samt Swiss-ruten til Zürich med en forbindelse til den østrigske hovedstad og ikke mindst Schwechat-lufthavnen, der giver adgang til et stort internationalt rutenetværk.

“Wien er et hub, der åbner op for verden med kun ét stop fra Billund, og det er attraktivt med den store erhvervsrejseaktivitet, vi ser fra Produktionsdanmark. Austrian Airlines er en del af Lufthansa Group, som i høj grad servicerer Vestdanmark, så de bliver et perfekt supplement til hinanden,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Med Austrian Airlines som ny operatør i Billund Lufthavn, er det kun Brussels Airlines, der mangler inden hele pladen er fuld i forhold til de fire netværksselskaber i Lufthansa-koncernen.

Tre ugentlige afgange med flydende tidtabel
Der flyves i første omgang på tirsdage, torsdage og lørdage på en flydende tidtabel. Tirsdagsflyet starter i Wien kl. 12.30 og lander kl. 14.20 i Billund Lufthavn. Her returnerer det efter 45 minutter kl. 15.05. På torsdage startes der op fra den østrigske hovedstadslufthavn kl. 17.00, og returflyvningen finder sted kl. 19.35. Endeligt flyves der på lørdage kl. 06.30 fra Wien og retur fra Billund kl. 09.05.

Der flyves med et mix af 174-sæders Airbus A320 samt Embraer E-190, der har plads til 120 passagerer.

Billund Lufthavn oplyser, at der i 2019 var 25.000 vestdanskere i lufthavnens optageområde, der valgt at rejse til Wien. I den forbindelse er det vigtigt at nævne, at Ryanair flyver to gange om ugen fra Billund til Wien, mens ungarske Wizz Air også tidligere har fløjet på ruten.

“Vi ved fra analyser, at interessen for Wien og Østrig er stor i vores område, men destinationen rammer også mange forskellige målgrupper. Det samme gælder i Østrig, hvor store strømme af turister og erhvervsturister også kommer til Danmark. Så vi glæder os virkelig til at lægge lufthavn til et nyt stort, internationalt flyselskab, der vil øge tilgængeligheden yderligere mellem Østrig og Danmark,” lyder det fra Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa åbner rute fra Billund til München

SWISS lander i Billund Lufthavn

Billund Lufthavn får rute til Wien