Airbus A220-300 fra SWISS. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund - Danish Aviation Photo)

SWISS lander i Billund Lufthavn

Lufthansa-datterselskabet SWISS åbner i begyndelsen af juli en rute fra Billund til Zürich. Det er den sjette rute, som den internationale vestdanske lufthavn kan præsentere på blot to uger.

Ruteudviklingsindsatsen i Billund Lufthavn er blevet forstærket som følge af COVID-19-pandemien, der i 2020 bombede lufthavnens passagertal tilbage til begyndelsen af 1990’erne.

I løbet af de seneste uger er der annonceret seks nye ruter fra Danmarks næststørste lufthavn. Seneste ruteannoncering kommer fra Lufthansa-datterselskabet SWISS, der for første gang vil prøve kræfter med det vestdanske marked.

Fra den 2. juli 2021 vil SWISS foreløbigt to gange om ugen flyve mellem Billund og Zürich. Selvom Zurich Airport er en af Lufthansa-koncernens vigtige trafikknudepunkter, er det i første omgang lokaltrafik, der fokuseres på med afgange på fredage og mandage. Der er tale om en middagsrotation med afgang fra Zürich kl. 12.15 og returflyvning fra Billund kl. 15.10.

“Det er en stor fjer i hatten, at SWISS ser og anerkender det stærke marked, vi ligger i. Vi har længe ønsket os det her samarbejde og en rute til Zürich. Det er en fantastisk destination som citybreak, og nu hvor vi danskere er blevet ekstra vilde med vandreture, byder alperne i Schweiz på en uforglemmelig vandre- eller adventureferie. Og så glæder vi os til at kunne åbne dørene i Vestdanmark op for endnu flere schweiziske gæster,” siger Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Lufthavn.

Muligheder for one-stop rejser via Zürich
Ruten vil blive opereret med en Airbus A220-300 med plads til 145 passagerer, og hos Lufthansa-koncernen er der store forventninger til den nye rute – ikke alene til lokaltrafikken, men også til netværkstrafikken til andre destinationer i Europa.

“Vi er i Lufthansa Group meget glade for, at Billund Lufthavn endelig bliver forbundet til Schweiz med SWISS. Jeg ser et stort potentiale i mulighederne for at koble ruten op til resten af verden via Swiss’ rutenetværk. Der er for eksempel rigtig gode muligheder til vores italienske, spanske og sydeuropæiske destinationer. Derudover har Schweiz altid været populær blandt de danske ferierejsende, men jeg forventer også, at antallet af schweiziske turister stiger i Vestdanmark,” siger Bastian Frantz, der er landechef og ansvarlig for Lufthansa-koncernens aktiviteter i Danmark.

Lufthansa flyver i forvejen mellem Billund og Frankfurt, men Zürich-ruten er samtidig endnu en hub-rute, som den vestdanske lufthavn har været i stand til at tiltrække.

“SWISS flyver hver mandag og fredag, og det passer perfekt til en ferietur til Schweiz, men ankomst- og afgangstiderne er ligeledes tilpasset SWISS andre ruter ud i verden via Zürich. Så når Europa og verden åbner op igen, er ruten til Zürich en attraktiv måde for at komme på drømmerejsen med kun ét stop,” vurderer Jesper Klausholm.

Seks nye ruter
Udover den nye SWISS-rute har Billund Lufthavn også netop landet nye ruter med spanske Vueling til Barcelona, Málaga og Palma de Mallorca. 

Sidenhen har Ryanair også valgt at tilbyde Barcelona som ny destination fra Billund, mens Turkish Airlines vil flyve en rutecharter til Gazipasa, hvor charterarrangøren Mixx Travel har købt en del af sæderne på forhånd.

 

Relaterede artikler:

Charterbureau på nye danske Turkish Airlines-ruter (STANDBY.DK)

Ryanair åbner Barcelona-rute fra Billund Lufthavn

Vueling lancerer seks nye danske ruter