Automatiseret adgang til security introduceres nu i Swedavias lufthavne. Foto: Swedavia.

Automatiske låger til security i Sverige

Automatisering og digitalisering står højt på den svenske lufthavnsejer Swedavias og flyselskabernes dagsordener.

Satsningen på selvbetjening i flytrafikken stammer fra de rejsendes egne ønsker om at få hurtigere, enklere og smidigere flyrejser og samtidig styrke helhedsoplevelsen i Swedavias lufthavne. Selvbetjeningen bidrager også til at forkorte køerne og optimere pladsen i terminalerne.

I den forløbne uge har Stockholm Arlanda Airport indført automatiserede adgangslåger i den store sikkerhedskontrol i Terminal 5. Ugen før fik Gøteborg Landvetter Airport sin første automatiserede adgangslåge i gaten installeret og flere tages i brug i årets løb.

Swedavia har allerede installeret check-in automater og automatiserede bagageafleveringer og har nu flest automatiserede bagageafleveringer i verden.

Forenklet ferierejse
Det betyder for eksempel, at rejsende. Der skal fra Åre Östersund Airport kan aflevere deres ski i den automatiserede bagageaflevering. Check-in automater findes allerede på flere hoteller i Åre, hvilket betyder, at rejsende kan få udprintet bagagetags og sætte dem på bagagen inden de kommer til lufthavnen.

I kombination med at kunne checke in i forvejen forenkler rejsen og den rejsende behøver blot at aflevere sin bagage ved ankomst til lufthavnen. Rejsen hjem fra skiferien bliver langt smidigere, hvilket er til glæde for både privatrejsende og konferencegrupper.

”Selvbetjeningstjenester er noget, som vores flyselskaber og vi vil indføre for at opnå en forenkling på rejsen og øget effektivitet for flyselskaberne. De nye tiltag ligger på linje med det, vores flyselskaber og de rejsende  efterspørger”, siger Elisabeth Axtelius, flymarkedsdirektør på Swedavia Airports.

Relaterede artikler:

Stockholm-lufthavn får togforbindelse

Ny måling af håndbagage i Malmø

Rekordår i Stockholm Arlanda