BCD lukker og slukker i Aalborg Lufthavn

Fra 1. juni næste år skal BCD Travels ni medarbejdere på kontoret i Aalborg Lufthavn arbejde hjemmefra.

Erhvervsrejsebureauet BCD Travel vil fra juni næste år ikke længere være at finde i Aalborg Lufthavn. De ni ansatte vil fremover arbejde fra hver deres hjemmekontor. Dette skyldes, at behovet for fysisk betjening og udlevering af rejsedokumenter er stort set ikke eksisterende. Og derfor har BCD Travel vurderet, at det er vigtigere at være til stede i det virtuelle univers end i det fysiske univers.

Derfor skal medarbejderne frem over udelukkende betjene kunderne via telefon og email. Og derfor er der ingen grund til at bruge penge på dyre kvadratmetre i den nordjyske lufthavn. Det er dog ikke mere end otte måneder siden BCD Travel rykkede til nye lokaler i Aalborg Lufthavns nye terminal. Her skal man til gengæld se sig om efter en ny lejer, ligesom det er tvivlsomt om Greenland Express gør alvor af planerne om at etablere et kontor i lufthavnen.

Lokal betjening
Tidligere på året var det BCD Travels medarbejdere i Odense, der måtte sige farvel til det daglige samvær på et fysisk kontor og rykke skrivebordene hjem i privaten. Og det har ifølge BCD Travel været en succes.

”Flere og flere af vores kunder reserverer selv deres rejser via vort meget brugervenlige og nyligt opdaterede ’Nordic Business Online’ selvbookingsystem. Alligevel ser vi et stigende behov for en endnu større grad af personlige service og høj kvalificeret rådgivning fra vores rejserådgivere. Vi er klar til at imødekomme denne efterspørgsel og har som et led i fortsat at bevare og forbedre vores høje serviceniveau, fortsat projektet med at tilbyde hjemmearbejdspladser i Danmark,” siger Per Markussen, kommerciel direktør for BCD Travel i Norden.

Han fortsætter:

”Vi har således tilbudt vores højt kvalificerede og dygtige medarbejdere i Aalborg, at blive vores næste virtuelle kundeteam. Det er glædeligt, at medarbejderne har sagt ja tak til dette og at vi derfor kan fortsætte med den personlige lokale betjening af vores kunder i området. Med denne løsning kan vi nu fremover sammensætte endnu et virtuelt team præcis efter de behov som kunderne kræver af os – og samtidig er parate til at betale for,” siger Per Markussen.

I 2011 foretog Danmarks største erhvervsrejsebureau, Carlson Wagonlit Travel, en lignende manøvre, da man lukkede sit fysiske kontor i Aarhus og gav medarbejderne hjemmekontorer.

Når BCD Travel den 31. maj næste år slukker lyset på kontoret i Aalborg Lufthavn for sidste gang vil bureauet kun have fysiske kontorer i København og Aarhus.

Foto: BCD Travel