(Foto: Morten Lund Madsen)

Bedste CPH-måned nogensinde

Med knap tre millioner passagerer i juli havde Københavns Lufthavn sin bedste måned i lufthavnens 91 år lange historie.

Hvis rejsende til og fra Københavns Lufthavn i juli måned syntes, at der var rigtig mange andre medrejsende i lufthavnsterminalerne på Amager, så tog de ikke fejl. Der har nemlig aldrig været så mange passagerer gennem Danmarks største lufthavn på en måned nogensinde før.

Med helt præcis 2.988.215 passagerer var lufthavnen under 12.000 passagerer fra at nå tre millioner passagerer på en måned. I gennemsnit gik 4.016 passagerer gennem lufthavnen hver time i juli. Så hvis bare måneden havde været tre timer længere, så havde man nået de tre millioner.

Over forventningerne
Det våde sommervejr fik tilsyneladende mange danskere til at pakke kufferten og sætte kursen mod sydens sol i år. Det sikrede lufthavnen sin bedste måned nogensinde og en vækst på 9,6 procent i forhold til samme måned sidste år.

Antal af passagerer i Københavns Lufthavn vokser hurtigere end de prognoser, som lufthavnens udbygningsplaner er lagt efter. Planer, der skal gøre lufthavnen i stand til at håndtere 40 mio. passagerer.

“At have knap tre millioner passagerer igennem lufthavnen på én måned er væsentligt over forventningerne på nuværende tidspunkt,” siger Københavns Lufthavns direktør Thomas Woldbye.

Lufthavnen havde i 2015 godt 26,6 mio. passagerer og forventes i 2016 at komme i nærheden af 30 mio. passagerer. År til dato er trafikken i Københavns Lufthavn steget med 10,7 procent og i alt 16.693.074 er rejst igennem lufthavnen i årets syv første måneder.

Glade for Spanien
På de interkontinentale ruter var der 10 procent flere rejsende end i juli sidste år. Det skyldes blandt andet, at der er åbnet en række nye langdistanceruter fra Københavns Lufthavn, bl.a. til Boston, ligesom flere selskaber i dag flyver med større fly og har flere afgange.

Europa-trafikken voksede med 9,5 procent, og her fremhæver Thomas Woldbye især den store vækst til de populære sommerdestinationer i Spanien:

“Danskerne er glade for at rejse til Spanien i sommerferien, og i år kan vi se, at trafikken til Palma er steget med knap 30 procent og til Malaga med knap 40 procent sammenlignet med juli sidste år. Der er naturligvis mange årsager til, at så mange flere rejser hertil i år, men den senere tids uro i eksempelvis Tyrkiet har formodentlig betydet, at mange danskere har valgt i stedet at tage til blandt andet Spanien i år,” siger Thomas Woldbye.

I lufthavnens første leveår, 1925, havde den 5.082 passagerer – svarende til lige så mange passagerer, som der i gennemsnit gik gennem lufthavnen på omkring en time og et kvarter i juli 91 år senere. De knap tre millioner passagerer i juli er desuden flere passagerer end hvad Danmarks næststørste lufthavn, Billund Lufthavn, havde i hele 2015.

 

Relaterede artikler:

CPH et mulehår fra at bryde magisk grænse

CPH: Juli bedste måned i 87 år

Chartertllbagegang trods rekordmåned i CPH

CPH har kurs mod de 30 millioner

CPH gør klar til terminaludvidelse