Berlin Brandenburg Airport har indført biometrisk ansigtsgenkendelse i sikkerhedskontrollen. Til højre står svenske Thomas Hoff Andersson. Foto: Lufthansa Group/Berlin Brandenburg Airport

BER indfører ny biometrisk adgangskontrol

Fremover kan loyalitetsmedlemmer hos de fem flyselskaber i Lufthansa-koncernen anvende biometrisk ansigtsgenkendelse i sikkerhedskontrollen i Berlin Brandenburg Airport.

En ny digital tjeneste til biometrisk adgangskontrol ved navn BER Traveller er blevet indført i Berlin Brandenburg Airport (BER).

Det er Berlin Brandenburg og Lufthansa Group, der i et fælles projekt har indført biometrisk ansigtsgenkendelse i sikkerhedskontrollen i den tyske hovedstadslufthavn.

Den nye tjeneste er tilgængelig for loyalitetsmedlemmer af Lufthansa-koncernen – herunder altså passagerer fra Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines og Eurowings. Biometrisk adgangskontrol er konkret tilgængelig for rejsende med medlemsstatus af Senator og HON Circle.

Tidligere har loyalitetsmedlemmerne skullet vise deres boardingkort for at komme til en prioriteret kø i sikkerhedskontrollen. Fremover får de altså adgang til en prioriteret kø ved hjælp af biometrisk ansigtsgenkendelse. Det eneste krav er blot en engangsregistrering af deres biometriske data i app’en FastID.

Mere enkle og effektive lufthavnsprocesser
Berlin Brandenburg planlægger, at det næste skridt vil være at gøre det muligt at bruge biometrisk ansigtsgenkendelse ved lufthavnens selvbetjeningsmaskiner, ved boarding i gaten samt ved adgang til Lufthansa Group Lounge.

”Vi forbedrer vores passagerers rejseoplevelse på lang sigt gennem kontaktløse, biometriske tjenester, da de gør lufthavnsprocesser enklere og mere effektive. Jeg er glad for, at vi nu også kan tilbyde denne innovative service til vores Senator- og HON Circle-medlemmer i Berlin. Vores kunder sætter stor pris på denne nye service på alle steder, hvor biometrisk kontrol allerede er blevet indført,” siger Heike Birlenbach, direktør for kundeoplevelse hos Lufthansa Group.

Thomas Hoff Andersson, der er driftsdirektør i Berlin Brandenburg Airport, fortæller, at lufthavnen er glad for at kunne drage fordel af de muligheder, som digital ansigtsgenkendelse giver.

”Vi er glade for at have overbevist Lufthansa Group, en af ​​vores vigtigste kunder, om det store potentiale i ansigtsgenkendelse for smartere passagerprocesser i BER. Det er et godt grundlag for også at kunne tilbyde det nye ”BER Traveller”-produkt til andre flyselskabers passagerer,” siger han.

Svensker bag mange tiltag i Berlin-lufthavn
Det er helt frivilligt, hvorvidt loyalitetsmedlemmerne vil anvende den nye mulighed med biometrisk ansigtsgenkendelse i sikkerhedskontrollen i Berlin Brandenburg Airport. Passagerer, der har registreret sig i FastID, skal beslutte inden hver rejse, om de vil bruge tjenesten til næste flyvning.

Først derefter vil flydata, biometriske identifikatorer og billede taget senere i lufthavnen blive transmitteret i krypteret form til FastID til sammenligning. Efter flyvningen slettes dataene fra FastID og forbliver udelukkende i passagerens app. Passagererne kan til enhver tid slette alle data i appen.

Med den biometriske ansigtsgenkendelse har Berlin Brandenburg således taget endnu et skridt mod en innovativ og brugervenlig lufthavn. Manden bag mange af de nye tiltag i storlufthavnen er svenske Thomas Hoff Andersson, der 1. maj 2022 tiltrådte som ny driftsdirektør i BER.

Thomas Hoff Andersson har tidligere haft forskellige chefroller i Københavns Lufthavn, hvor han har høstet masser af viden og erfaring om digitalisering og effektive processer. I et opslag på LinkedIn omtaler svenskeren mange af de tiltag, der er blevet taget i BER siden hans ansættelse.

Ét af de tiltag, han står bag, er BER Runway. Det er et køstyringssystem til sikkerhedskontrollen, hvor de rejsende kan lave en gratis tidsbestilling enten via en hjemmeside eller lufthavnens app. Produktet skal medvirke til at sænke ventetiden, og tjenesten runder snart én million bookinger.

 

Relaterede artikler:

50.000 har booket tid i sikkerhedskontrollen

Åbner for tidsbestilling i sikkerhedskontrollen

Tidligere CPH-chef ny direktør i tysk storlufthavn