BER Runway forventes at reducere ventetiden i sikkerhedskontrollen. (Foto: Oliver Lang | Flughafen Berlin Brandenburg GmbH | PR)

Åbner for tidsbestilling i sikkerhedskontrollen

I et forsøg på at få mindsket ventetiderne i lufthavnen, har Berlin Brandenburg Airport lanceret en ny løsning, som gør det muligt at reservere en tid i sikkerhedskontrollen på forhånd.

I løbet af foråret og sommeren har lufthavne verden over været presset af den store interesse for at komme ud at rejse. Den har medvirket til at skabe flaskehalse i blandt andet sikkerhedskontrollerne, hvor passagererne i visse tilfælde har skulle vente længe i kø, inden det blev deres tur til at blive tjekket.

Nu introducerer Berlin Brandenburg Airport en ny løsning, der kaldes BER Runway. Den har til formål at lette en del af presset på medarbejderne i security, og samtidig kan den gøre det nemmere for passagererne at planlægge deres ophold i lufthavnen.

Berlin Brandenburg Airport oplyser, at de rejsende fremover vil have mulighed for at foretage en gratis forhåndsbookning af en tid til at komme igennem sikkerhedskontrollen. Passagererne skal derefter bare møde op på det aftalte tidspunkt, og man håber dermed at kunne mindske unødig ventetid.

Får adgang til separat securityindgang
I praksis fungerer BER Runway sådan, at de rejsende foretager en tidsbestilling via en hjemmeside eller lufthavnens app. Det er muligt at reservere en tid fra 72 timer før og frem til en time inden, at en given flyvning til et af Schengen-landene afgår, samt mellem 72 timer og halvanden time før, at der er afgang til en destination uden for Schengenområdet.

Passagererne har mulighed for at vælge mellem flere tidspunkter, der kan være mellem en og seks timer før, at deres fly afgår. Ifølge Berlin Brandenburg Airport er der tider hvert kvarter, og rejsende kan få besked på, at det er deres tur til at komme gennem sikkerhedskontrollen i Terminal 1 op til ti minutter før eller efter det valgte tidspunkt.

De rejsende, der benytter sig af BER Runway, får desuden adgang til en separat indgang til sikkerhedskontrollen, hvilket lufthavnen mener vil medvirke til, at security-ventetiderne kan holdes på mellem fem til ti minutter for de passagerer, der forhåndsbestiller. Det anbefales, at man bestiller tid mindst to timer før afgang.

Dansk virksomhed har været med
Thomas Hoff Andersson, der tidligere blandt andet har været ansat i forskellige chefroller i Københavns Lufthavn, er tilfreds med den nye løsning, da den vil være medvirkende til, at den tyske storlufthavn bliver endnu mere digital.

”Denne tjeneste gør, at vores passagerer kan planlægge længden af deres ophold i lufthavnen mere præcist, og derigennem sikre at deres rejse bliver mindre stressende. BER Runway er derudover et vigtigt skridt i retning af at få øget digitaliseringen i vores lufthavn, og det vil hjælpe os til fremover at kunne optimere alle vores processer, så det bliver nemmere for passagererne.”

Den danske virksomhed Copenhagen Optimization har sammen med amerikanske CLEAR udviklet de forskellige dele af softwareløsningen. Ifølge Kasper Hounsgaard, der er en af to direktører hos den danske softwarevirksomhed, kan BER Runway hjælpe med at gøre de rejsendes tur gennem lufthavnen mere harmonisk.

”Fremtiden for luftfarten drejer sig om at give passagererne mere kontrol over deres rejse. BER Runway ændrer på den personlige lufthavnsoplevelse, og mere afslappede og gladere passagerer betyder flere salg,” udtaler koncerndirektøren, der samtidig fortæller, at løsningen er konstrueret på en sådan måde, at den ligeledes vil kunne integreres i andre lufthavne.


Relaterede artikler:

Berlin-lufthavn stormer frem

Berlin-terminal åbnet med halvandet års forsinkelse

Dansk virksomhed øger samarbejde med New York-lufthavn